Fishermans Thursday

Clafoutis met vis en dille

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat is een clafoutis eigenlijk? Het is een Franse taart die zowel zoet als hartig kan zijn. Heel bekend is de kersenclafoutis. Vandaag op deze Fishermans Thursday een hartige versie met vis, kerrie en dille. Gemakkelijk om te maken! Ook heerlijk als lunchgerecht, borrelhapje of als tussendoortje.

Welke wijn bij Clafoutis met vis en dille

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw), in blokjes
  • 1/2 citroen , uitgeperst
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 75 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml crème fraîche of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 dunne prei , in dunne ringetjes
  • Extra: lage taartvorm ɸ 28 cm, ingevet

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan. Doe in een ruime kom: eieren, Parmezaanse kaas, snufje zout en bloem. Klop met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.

Stap 2

Schenk het beslag in de ingevette taartvorm. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis lauwwarm. Lekker met groene salade.

Variatietip

Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Renée beumer-Fonteyne 25 februari 2016 om 19:05 uur

    Heb hem vanmiddag gemaakt,naast de prei ook wat wortelen toegevoegd,maar is de hoeveelheid kookroom èn melk niet veel te veel??
    Mijn taart plakte nog aan de bodem en was niet gaar,heb hem nog eens 20 minuten in de oven gezet,kan ook zijn dat speltmeel i.p.v. bloem de oorzaak was??

    • Jolande Vos Jolande Vos 1 maart 2016 om 16:15 uur

      Lukte het niet? Hoe kwam hij uit de pan dan?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *