Wat is een clafoutis eigenlijk? Het is een Franse taart die zowel zoet als hartig kan zijn. Heel bekend is de kersenclafoutis. Vandaag op deze Fishermans Thursday een hartige versie met vis, kerrie en dille. Gemakkelijk om te maken! Ook heerlijk als lunchgerecht, borrelhapje of als tussendoortje.
Welke wijn bij Clafoutis met vis en dille
4 personen | 1 uur |
Ingrediënten
- 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw), in blokjes
- 1/2 citroen , uitgeperst
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 4 eieren
- 75 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 100 g bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml crème fraîche of kookroom
- 250 ml melk
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 1 dunne prei , in dunne ringetjes
- Extra: lage taartvorm ɸ 28 cm, ingevet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan. Doe in een ruime kom: eieren, Parmezaanse kaas, snufje zout en bloem. Klop met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.
Stap 2
Schenk het beslag in de ingevette taartvorm. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis lauwwarm. Lekker met groene salade.
Variatietip
Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!