Wat is een clafoutis eigenlijk? Het is een Franse taart die zowel zoet als hartig kan zijn. Heel bekend is de kersenclafoutis. Vandaag op deze Fishermans Thursday een hartige versie met vis, kerrie en dille. Gemakkelijk om te maken! Ook heerlijk als lunchgerecht, borrelhapje of als tussendoortje.
Welke wijn bij Clafoutis met vis en dille
4 personen | 1 uur |
Ingrediënten
- 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw), in blokjes
- 1/2 citroen , uitgeperst
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 4 eieren
- 75 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 100 g bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml crème fraîche of kookroom
- 250 ml melk
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 1 dunne prei , in dunne ringetjes
- Extra: lage taartvorm ɸ 28 cm, ingevet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan. Doe in een ruime kom: eieren, Parmezaanse kaas, snufje zout en bloem. Klop met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.
Stap 2
Schenk het beslag in de ingevette taartvorm. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis lauwwarm. Lekker met groene salade.
Variatietip
Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.
Heb hem vanmiddag gemaakt,naast de prei ook wat wortelen toegevoegd,maar is de hoeveelheid kookroom èn melk niet veel te veel??
Mijn taart plakte nog aan de bodem en was niet gaar,heb hem nog eens 20 minuten in de oven gezet,kan ook zijn dat speltmeel i.p.v. bloem de oorzaak was??
Lukte het niet? Hoe kwam hij uit de pan dan?