Het is half april, je zou het niet echt zeggen als je naar buiten kijkt, toch is het voorjaar echt begonnen. Dat betekent een nieuw seizoen met zijn eigen groenten en fruit. Op dit moment liggen de voorjaarsgroenten weer in schap: denk aan asperges, rabarber, bospeen, spitskool, postelein, peultjes en lente-uitjes. Allemaal heerlijke seizoensproducten uit eigen land, met als extra voordeel ze zijn minder belastend voor het milieu. Het zal niet altijd lukken, maar alle kleine beetjes helpen!
Bij deze gerechten met voorjaarsgroenten hoort vanzelfsprekend een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept. Of kijk even naar mijn artikel: welke wijn bij groenten deel 1 en deel 2. Hier vind je een overzicht.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday een simpel te maken gerecht: omelet gevuld met verse witte asperges. De verse dragon zorgt hier voor een bijzonder accent. Let op: recept voor 2 personen. Staat in 30 minuten op tafel.
DINSDAG
Op dinsdag maken we een geweldige voorjaarsstamppot met lente-uitjes en basilicum. Erbij zo’n fantastische verse venkelworst (je kunt hem o.a. bestellen via Brandt & Levie) en een frisse kerstomatensalade. Je eet je vingers erbij op.
WOENSDAG
Voor de woensdag kiezen we nogmaals iets vegetarisch: een smeuïge hartige taart van bospeen met blauwe kaas. Zoet, fris en pittig tegelijk. En wees niet bang; je proeft die blauwe kaas nauwelijks.
DONDERDAG
Nog bospeen over van gisteren? Voor de donderdag zetten we een gemakkelijk ovengerecht op tafel: vis met couscous en geroosterde groenten. Alles gaat tegelijkertijd in één braadslede. Na 45 minuten kun je aan tafel. Smullen maar…
VRIJDAG
Voor het weekend een heerlijk lente-gerecht: lamsrack met tijmkorst. Het lijkt moeilijk, maar dat is het zeker niet. Serveer deze lamskoteletjes met tagliatelle en ratatouille (of maak de salade met botersla die woensdag online komt!) en je waant je meteen aan de zonnige Middellandse Zee.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Zin in nog meer gerechten met voorjaarsgroenten? Hier vind je er meer!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X RECEPTEN MET VOORJAARSGROENTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!