Weekmenu #15

5 x voorjaarsgroenten in de hoofdrol

Het is half april, je zou het niet echt zeggen als je naar buiten kijkt, toch is het voorjaar echt begonnen. Dat betekent een nieuw seizoen met zijn eigen groenten en fruit. Op dit moment liggen de voorjaarsgroenten weer in schap: denk aan asperges, rabarber, bospeen, spitskool, postelein, peultjes en lente-uitjes. Allemaal heerlijke seizoensproducten uit eigen land, met als extra voordeel ze zijn minder belastend voor het milieu. Het zal niet altijd lukken, maar alle kleine beetjes helpen!

Bij deze gerechten met voorjaarsgroenten hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept. Of kijk even naar mijn artikel: welke wijn bij groenten deel 1 en deel 2. Hier vind je een overzicht.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een simpel te maken gerecht: omelet gevuld met verse witte asperges. De verse dragon zorgt hier voor een bijzonder accent. Let op: recept voor 2 personen. Staat in 30 minuten op tafel.

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges en dragon

DINSDAG

Op dinsdag maken we een geweldige voorjaarsstamppot met lente-uitjes en basilicum. Erbij zo’n fantastische verse venkelworst (je kunt hem o.a. bestellen via Brandt & Levie) en een frisse kerstomatensalade. Je eet je vingers erbij op.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

WOENSDAG

Voor de woensdag kiezen we nogmaals iets vegetarisch: een smeuïge hartige taart van bospeen met blauwe kaas. Zoet, fris en pittig tegelijk. En wees niet bang; je proeft die blauwe kaas nauwelijks.

Worteltaart met blauwe kaas
Worteltaart met blauwe kaas

DONDERDAG

Nog bospeen over van gisteren? Voor de donderdag zetten we een gemakkelijk ovengerecht op tafel: vis met couscous en geroosterde groenten. Alles gaat tegelijkertijd in één braadslede. Na 45 minuten kun je aan tafel.  Smullen maar…

Vis uit de oven met geroosterde groente
Vis uit de oven met geroosterde groente

VRIJDAG

Voor het weekend een heerlijk lente-gerecht: lamsrack met tijmkorst. Het lijkt moeilijk, maar dat is het zeker niet. Serveer deze lamskoteletjes met tagliatelle en ratatouille (of maak de salade met botersla die woensdag online komt!) en je waant je meteen aan de zonnige Middellandse Zee.

Lamsrack met tijmkorst
Lamsrack met tijmkorst

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu zonnig voorjaar 14Zin in nog meer gerechten met voorjaarsgroenten? Hier vind je er meer!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X RECEPTEN MET VOORJAARSGROENTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met mijn favoriete voorjaarsgroenten. Van witte asperges en bospeen tot lente-uitjes en radijs. Dat wordt genieten van de lente. Snel, kleurig en makkelijk om te maken. Alles lokaal van eigen bodem. Met bijpassend wijnadvies. #lente #asperges #voorjaarsgroenten #weekmenu