Weekmenu #2

5x Slank zonder dat je het merkt

Januari staat voor slank voor de lijn! Afvallen kan op verschillende manieren: periodiek vasten en/of koolhydraatarm en een slank weekmenu. Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat je ervoor moet zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan gewoonlijk. Dus geen suiker, beperking van vet, geen alcohol én gezond blijven eten volgens de Schijf van Vijf. Daarnaast meer bewegen; zoals lekker veel sporten, pak de fiets in plaats van de auto, pak de trap in plaats van de lift. Maar vooral wel lekker blijven eten en genieten! Dat kan met mijn slanke weekmenu van deze week. 

Allemaal heerlijke recepten met een bijpassend wijnadvies, want 1 glas per dag is zeker verantwoord, ook al wil je afvallen. Plezier in eten blijft het allerbelangrijkst.

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we het slanke weekmenu met een omelet met romige doperwten! Gebruik de Philadelphia light (in smaak net zo lekker!) en dan levert dit gerecht maar 247 calorieën p.p. Serveer met een groene salade. Let op: recept voor 2 personen.

Omelet met doperwten
Omelet gevuld met romige doperwten

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor heekfilet met tomaten uit de oven. Krijgt veel smaak door tijm, tomaten en geitenkaas. Wil je het vet nog extra beperken dan kun je kiezen voor 30+ kaas. Maar ook met gewone geitenkaas blijft het caloriebeperkt: namelijk maar 254 calorieën p.p. Serveer met extra groenten, bijvoorbeeld courgettespaghetti.

Heekfilet met tomaat en gegratineerde geitenkaas
Heekfilet met tomaat en gegratineerde geitenkaas

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We eten de kipgehaktballetjes in prei. Recept van de Vlaamse Pascale Naessens; de specialist in koolhydraat-arme groenterecepten. Staat ook in 25 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen! Dit recept bevat 528 calorieën per persoon.

 

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG

Ook al is het winter, toch smaakt deze Griekse salade met komkommer, kerstomaat, feta en kip altijd goed. Het brengt de zon op tafel. Hoort thuis in de categorie ‘snel afvallen zonder honger’: dat klinkt aanlokkelijk . En zo smaakt het ook! Per persoon bevat dit gerecht slechts 355 calorieën.

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een maaltijdsoep: savooiekoolsoep met bonen en pancetta! Verbazingwekkend hoe weinig calorieën deze soep bevat: 264 calorieën p.p. Heel makkelijk om te maken. En echt fantastisch van smaak!

Savooiekoolsoep met bonen

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 1 Slank en gezondNog een slank weekmenu nodig? Hier vind je er nog vijf recepten

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X SLANK EN GEZOND OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.Slank & gezond, maar bovenal héél lekker; dat zijn deze 5 calorie-arme gerechten. Alles onder de 500 calorieën. Voor ieder wat wils, vegetarisch, vis en vlees. Maar altijd met veel groenten.#slank #calorie-arm #gezond #afvallen #gewichtverlies