Uit de oven

I Love Food & Wine WEEKMENU #4

De oven is mijn vriend! Zeker als er gasten zijn. Je kunt lekker alles voorbereiden, en vervolgens doet de oven het werk. Lekker stoven, of bakken en dan meteen op tafel. Van vegetarisch tot vis en vlees. Kijk wat je allemaal uit de oven kunt toveren deze week.

MAANDAG

Ook zonder vlees kun je snel klaar zijn. Vandaag, in het weekmenu #4, op MEATLESS MONDAY een heerlijke quiche uit het kookboek van Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Deze Quiche met tomaten en geitenkaas is supereenvoudig en staat in 35 minuten op tafel.

Quiche met tomaten en geitenkaas
Quiche met tomaten en geitenkaas

DINSDAG

Op dinsdag gaan we stoven met lamsvlees. Dat wordt een stoofgerecht met een Aziatische inslag: lamscurry met cashewnoten. Je maakt van tevoren de cashewnoten room. Vervolgens doet de oven zijn werk. Super-makkelijk. Dit kan iedereen.

Lamscurry met cashewnoten
Lamscurry met cashewnoten

WOENSDAG

Woensdag is gehaktdag. Geen lekker balletje dit keer, maar een heerlijk gehaktbrood met Parmaham. Die komt gegarandeerd op je favorietenlijst.

Gehaktbrood met Parmaham
Gehaktbrood met Parmaham

DONDERDAG

Op donderdag eten we een bijzonder visje: rogvleugel met geroosterde artisjokken en kappertjes. Daar smaakt een witte Bordeaux fantastisch bij! Kijk welke je moet hebben.

Rogvleugel met geroosterde artisjokharten
Rogvleugel met geroosterde artisjokharten

VRIJDAG

Een heerlijke pie voor vrijdag: Runderpie met zoete aardappel. Je kunt het vlees bijvoorbeeld de avond ervoor stoven. En op vrijdag even afdekken met het korstdeeg en je kunt na 30 minuten aan tafel. Toppertje!

Runderpie met zoete aardappel
Runderpie met zoete aardappel

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *