Voor dummy’s

Het allermakkelijkste kerstmenu

Ben je géén keukenprinses, heb je een hekel aan koken of gewoon heel weinig ervaring. Maak dan mijn allermakkelijkste kerstmenu. Zo simpel en easy. Dit kan iedereen. Succes verzekerd.

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

EASY KERSTVOORGERECHT

Kruidensalade met lychee en garnalen uit het Allermakkelijkste kookboek is supersimpel om te maken: je mengt de kruiden, pelt de lychees en maakt een dressing. Kwestie van decoreren op het bord. In 15 minuten klaar!

Kruidensalade met garnalen en lychee uit het kookboek Simplissime, het allermakkelijkste kerstkookboek
Kruidensalade met lychee en grote garnalen

EASY KERSTSOEP

Deze romige soep is een echte kerstsoep, gemaakt van witlof met zoete kastanjes! Even koken in groentebouillon en dan pureren met de staafmixer. Verrassend van smaak en de presentatie doet de rest!

Witlofsoep met kastanjes van Linda Driebergen van De Oude Keuken
Deze romige witlofsoep met kastanjes serveer je als een cappucino

EASY HOOFDGERECHT

Eendenborstfilet met een blauwe bessensaus! Vooral de blauwe bessen stelen hier de show (en de smaak!) Het bakken van het vlees is ook een fluitje van een cent. Zeker niet moeilijk! Kijk maar naar dit filmpje!

 

Eendenborstfilet met blauwe bessensaus
Eendenborstfilet met blauwe bessensaus

EASY BIJGERECHT

Je serveert bij deze eendenborstfilet een puree van knolselderij (zie recept eend). Maar je kunt ook een aardappel-knolselderijpuree helemaal van tevoren maken. Die hoef je alleen nog in de oven op te warmen. Dat is nog makkelijker!

Hazenpeper met bietjes
Aardappel-knolselderijpuree is ook lekker bij hazenpeper

EASY DESSERT

We houden het lekker klassiek: een Italiaanse tiramisu in een glaasje! Kun je ook helemaal voorbereiden. Nog Italiaanser? Vervang dan de cognac door Italiaanse amandellikeur.

Tiramisu uit Share
Italiaanse tiramisu in een glaasje!

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Kerstmenu no nonsense 2019Nog een makkelijk kerstmenu nodig? Kijk hier voor het no nonsens kerstmenu.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.