Makkelijke kerst

Kruidensalade met garnalen en lychees

Ik houd van een kerst zonder stress! Jij ook? Nou, dan ben je met dit kookboek ‘Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld’ een heel eind op weg. Dit voorgerecht komt uit dat boek en staat in 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Portret Jean-Francois MalletJarenlang werkte de schrijver Jean-François Mallet in de grote Franse restaurants. Ook hij houdt niet van ingewikkelde recepten, zeker niet met kerst. Hij maakte dit kookboek met 65 recepten die simpel en snel klaar zijn. Hij gebruikt maar 2 tot 6 ingrediënten per recept, en je hebt heel weinig keukengerei nodig. Wel kiest hij voor luxueuze ingrediënten, zoals hier grote garnalen en verse lychees. Maar alles is in de supermarkt te koop! Wij maken het zelfs nog makkelijker; we pellen de garnalen niet zelf, maar kopen ze al lekker gepeld. Nog sneller klaar!

Welke wijn bij kruidensalade met garnalen en lychees?

Het is een lekkere frisse salade met de smaken van de verschillende groene kruiden, friszoete sinaasappel, exotische lychee en hartige garnaal. Omdat de salade ook lychees bevat kies ik voor een witte wijn die daar goed bij aansluit: denk aan een frisse Gewürtztraminer uit bijvoorbeeld Sud-Tiröl. Die smaakt fris, en toch aromatisch. Maar ook een Argentijnse Torrontès (bijvoorbeeld uit de koele regio Salta) is een goede keus.

Kruidensalade met garnalen en lychee uit het kookboek Simplissime, het allermakkelijkste kerstkookboek

Kruidensalade met garnalen en lychees

Voorbereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Laat je zintuigen prikkelen met deze frisse kruidensalade, waarin sappige garnalen samenkomen met het zoete aroma van lychees. Een exotische combinatie die zowel levendigheid als verfijning brengt aan elke tafel.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 biologische sinaasappels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 16 lychees
  • 100 gram gemengde verse kruiden bijv. platte peterselie, bieslook, basilicum, munt
  • 200 gram grote gekookte & gepelde garnalen

Bereiding
 

  • Pers de sinaasappels uit. Doe ze met de schillen in een pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Verwijder de schillen. Voeg de olijfolie toe en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de lychees en verwijder de pit. Haal de blaadjes van de kruiden en hak ze zonodig heel grof.
  • Meng de kruidensalade met garnalen met de dressing, de lychees en de kruiden en verdeel over 4 borden.

Bestellen kun je hier: Het allermakkelijkste kerst kookboek:

Cover simplissime, het allermakkelijkste kookboekTitel : Simplissime, Het allermakkelijkste kerstkookboek
Auteur : Jean-François Mallet
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 446 2
Prijs : € 17,50

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

2 reacties op “Kruidensalade met garnalen en lychees”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept