Kerstkalkoen

Malse kalkoen van Boers & Boers

Kalkoen & Kerstdiner: een onlosmakelijk klassiek duo. Wie wil dat niet de komende Kerst, zo’n gevulde kalkoen? Maar hoe krijg je zo’n groot beest op de juiste manier op tafel. De firma Boers & Boers helpt je uit de brand. Zij verkopen, speciaal voor de Kerst, de allermooiste kwaliteits-kalkoenen. Gevuld en ongevuld. Waar komen deze kalkoenen vandaan? Een kijkje achter de schermen.

Gebroeders Boers & Boers: Jan (links) en René
Gebroeders Boers & Boers: Jan (links) en René

Firma Boers & Boers bestaat uit twee Nederlandse broers: Jan en René. Het zijn echte ondernemers. Een paar jaar geleden (2014) ontdekten ze de steeds toenemende belangstelling voor lokale en authentieke producten in de markt. Steeds meer mensen houden van koken en ook de kookboekenverkoop neemt een grote vlucht. Zo kwamen ze op het idee om een kwaliteitskalkoen op de Nederlandse kerstmenukaart te zetten. En niet zomaar een kalkoen. Nee, dit moest het beste van het beste worden. Ze kozen voor de kalkoen van de familie Copas; de Rolls Roys onder de kalkoenen in Engeland en tegenwoordig ook in Nederland.

Copas gevulde kalkoen; de allerbeste kwaliteit

Engeland heeft een rijke kersttraditie en kalkoen is daar onlosmakelijk mee verbonden. De totale kalkoenmarkt voor de Kerst is in Engeland maar liefst 10 miljoen exemplaren! De Copas familie (kijk hoe blij de kalkoenen daar rondlopen) fokt al meer dan 60 jaar kalkoenen van de hoogste kwaliteit. Daar zijn ze eigenlijk het hele jaar mee bezig;  de baby kalkoen krijgt hier aanzienlijk meer tijd om uit te groeien tot volwassen exemplaar. Uiteindelijk als ze in november grootgebracht zijn, zijn ze klaar voor de Kerst en kunnen verkocht worden.

Gevulde kalkoen van Boers & Boers
Deze gevulde kalkoen van Boers & Boers kun je winnen!

Stress beïnvloedt malsheid

Bij Copas werken ze op traditionele wijze met een grote passie voor deze prachtige dieren. De kalkoenen lopen daar heel lang vrij rond op een prachtig Engels landgoed, en daarna worden ze respectvol, zonder stress geslacht, zodat het vlees ook zo mals mogelijk blijft. Stress veroorzaakt kramp in het vlees en dat beïnvloedt de malsheid. Daarna worden de dieren met de hand van de veren ontdaan, want het vlees moet kurkdroog blijven. Door dit unieke proces kan het vlees, net als wild, nog gehangen worden om te rijpen en de smaak te intensiveren. Dit duurt minimaal 2 weken.

Gevuld of ongevuld

Behalve kalkoen verkopen ze bij Boers & Boers ook nog een heleboel andere producten voor de kersttafel; denk aan beef wellington, hammen, pulled pork, gerookte zalm. Maar de KERST kalkoenen blijven hun eye-catchers. Zo’n kalkoen kost ongevuld € 105 (5,5 kg), en gevuld €117,50. Je kunt ook kiezen voor een halve gevulde kalkoen (€ 79, voldoende voor 6 personen). Deze kalkoen vind je terug in de KERST SPECIAL van I Love Food & Wine (download hem hier). Hij is onderdeel van het kerstmenu voor dummy’s, of voor iedereen die even geen zin heeft om zich heel erg in te spannen in de keuken, maar wel houdt van HEEL ERG LEKKER ETEN! Met de Boers & Boers kalkoen ben je in ieder geval verzekerd van een heerlijk en sfeervol kerstdiner!

Cover KERST E-book voor websiteKalkoen van Boers & Boers winnen?
De gevulde kalkoen kun je ook winnen. We geven twee van hun paradepaardjes. Wil je winnen? Kijk hier.