Hazenpeper met bietjes

Anti-Stress Kerstmenu
Aardappel-knolselderijpuree

Serveer bij de hazenpeper met bietjes deze aardappel-knolselderijpuree. Ook deze puree is heel gemakkelijk voor te bereiden. Zet hem klaar in een ovenschotel. Hij hoeft alleen nog opnieuw warm te worden. Succes verzekerd!

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 1500 gram knolselderij, in stukjes
  • 1000 gram aardappelen, geschild in blokjes
  • zout
  • 4 eetlepels slagroom
  • 50 gram roomboter
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat, versgeraspt
  • 50 gram geraspte oude kaas

Stap 1

Kook knolselderij en aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af in een vergiet. Terugdoen in pan, even droogstomen en fijnstampen. Voeg slagroom en boter toe en klop tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Overdoen in hoge ingevette ovenschotel (inhoud ca. 2 liter). Laat afkoelen. Tot zover kun je dit voorbereiden.

Stap 2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bestrooi de aardappel-knolselderij met de geraspte kaas. Verwarm de puree in het midden van de oven in ca. 25 minuten tot hij door en door heet is.

Magnetrontip: Uiteraard kan de puree ook in de magnetron opgewarmd worden. Dit duurt ca. 10 minuten.

Wat komt er morgen?

Het kerstdessert: chocolade-kersen tiramisu.

Houd het Anti-Stress Kerstmenu in de gaten. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *