Anti-stress

Kerstmenu zonder zorgen voor 8 personen

Kerstmenu zonder zorgen; dat wil iedereen, toch? Nou, dit anti-stress menu is de oplossing. Waarom? Alles is lekker voor te bereiden, de recepten zijn makkelijk te maken en de smaak is weergaloos lekker. Bovendien heb ik alle gerechten meerdere malen getest, zodat jij zeker weet dat de gerechten NIET KUNNEN MISLUKKEN! Het is een echt familiediner; alle recepten zijn voor 8 personen. Ben je maar met z’n vieren, dan maak je gewoon de helft. In ieder geval: succes verzekerd!

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

ANTI-STRESS VOORGERECHT

We starten met de bijzondere garnalencocktail met een twist. Grapefruit maakt deze cocktail net even anders en wat frisser. Kost maar 20 minuten om dit voor te bereiden. In de tussentijd luister je naar Happy Xmas van Céline Dion.

Garnalencocktail met grapefruit

ANTI-STRESS SOEP

Deze simpel te maken heldere paddenstoelensoep wordt gemaakt met verschillende soorten paddenstoelen. Bovendien licht verteerbaar. Zo klaar en onwaarschijnlijk lekker!

Heldere bouillon met paddenstoelen
Heldere bouillon met paddenstoelen

ANTI-STRESS HOOFDGERECHT

Hazenpeper met bietjes is een fantastisch klassiek stoofgerecht. Maar juist die bietjes maken het bijzonder. Ze stoven mee in de saus en geven de saus een kick. Je maakt de hazenpeper de dag van tevoren. Dan staat alles klaar en is het alleen nog een kwestie van opwarmen.

Hazenpeper met bietjes
Hazenpeper met bietjes

ANTI-STRESS  BIJGERECHT

Serveer bij deze hazenpeper een andere klassieker: aardappel-knolselderijpuree! En natuurlijk zelfgemaakte rodekool (ook helemaal voor te bereiden!). Toprecept van mijn schoonmoeder!

Homemade rodekool met appel
Homemade rodekool met appel

ANTI-STRESS DESSERT

Kersen (uit een pot), chocoladecake en mascarpone vormen de basis van deze chocolade-kersen tiramisu. Ook dit is helemaal voor te bereiden. Dat kan zelfs de dag ervoor. Alleen nog een kwestie van uit de koeling halen, dan zet je dit pronkstuk zo op tafel. Je steelt de show! En lekker dat ie is…

Chocolade-kersen tiramisu
Chocolade-kersen tiramisu

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Kerstmenu no nonsense 2019Nog een makkelijk kerstmenu zonder zorgen nodig? Kies voor het no nonsense menu.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.