Je houdt van vlees en vis, maar het mag best wat minder. Komt dat bekend voor? Tegenwoordig heet je dan ‘Flexitariër’. Dat betekent wat vaker vegetarisch met lekker veel groenten, afgewisseld met wat vlees en vis. Leuk thema voor deze week. Ik krijg er al zin in. Jij ook?
En…, bij al deze heerlijke groentengerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday een vegetarisch gerecht uit het kookboek ‘De Flexikok’ van de Belgisch Veerle de Brabanter: pasta met paprika-pesto.
DINSDAG
Lekker visje met verschillende groenten; dat is dit Thaise vispakketje. Licht en zomers. Zo klaar.
WOENSDAG
Spinazie, doperwten en aardappelen worden gestoofd in room. Erbovenop een ei. Recept voor twee personen, maar heel gemakkelijk uit te breiden naar vier.
DONDERDAG
Een Belgische klassieker, maar dan met kip is deze ‘waterzooi‘. Vervang de spruitjes door zomerse doperwten of tuinbonen.
VRIJDAG
Heerlijk zomerweer vraagt om buiten eten. Dat kan met deze heerlijke salade met voorjaarsgroenten. Kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.
Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie