Na de Paasdagen met (chocolade)eieren, advocaat en eggs benedict, is het nu tijd voor een balansdag. Dat doen we met dit Thaise vispakketje uit de oven. Licht, puur en toch boordevol smaak. Heerlijk lief voor de lijn. Bovendien staat dit gerecht in een half uur op tafel.
Welke wijn bij Thais schelvispakketje?
Bij dit soort Aziatische gerechtjes met kokosmelk en currypasta past een lichte witte wijn met frisse zuren en een klein zoetje heel goed. Bijvoorbeeld pinot gris, aromatische torrontès of een riesling spätlese trocken .
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
- 3 tomaten, in plakjes
- ½ courgette, in blokjes
- 500 gram schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
- 1 el rode currypasta
- 125 ml kokosmelk
- 300 gram pandanrijst
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 limoen, in partjes
- (vissaus)
- extra: bakpapier of aluminiumfolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaat en courgette over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie. Bestrooi de vis met wat zout en leg hem op de groenten. Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips.
Stap 2
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 3
Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Besprenkel de vis eventueel met wat vissaus. Serveer de rijst en partjes limoen erbij.
Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!