Makkelijk, snel en gezond; dat is dit supersimpele groentegerecht met ei. Het ei gaart in het groentemengsel. In feite is het een Nederlandse variant op de Shakshuka-recepten, afkomstig uit het Midden-Oosten. Bovendien vegetarisch en slank! Zeker als je de slagroom vervangt door Kookroom Light is dit gerecht helemaal calorie-arm (zie voedingswaarde onderaan recept!). Een aanrader, ook heel geschikt voor kinderen.
Maar let op, het is echt een recept voor 2 personen, want anders passen de hoeveelheden niet in 1 hapjespan. Wil je dit gerecht toch voor 4 personen maken, dan kun je de spinazie beter eerst even beetgaar koken (ca. 5 minuten).
Een frisse, maar toch enigszins ronde witte wijn doet het hier uitstekend bij. Kies bijvoorbeeld een Pinot Grigio of een Soave uit Italië. Maar ook de Vermentino uit Sardinië is ook een echte begeleider van groentegerechten.
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
2 vastkokende aardappels
100 g diepvries doperwtjes
zout
2 eieren
1 zak panklare spinazie à 300 gram
1 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
125 ml slagroom
snufje zout en peper
(pijnboompitten, geroosterd)
Stap 1
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels met doperwten en zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af.
Stap 2
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit het sjalotje even aan. Doe de spinazie erbij en schep om totdat de spinazie gaat slinken. Voeg de aardappels en de doperwten toe en bak even mee. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Laat 8 minuten samen sudderen. Maak 2 ‘kuiltjes’ en breek in elk kuiltje een rauw ei. Leg een deksel op de hapjespan en laat in ca. 6 tot 8 minuten op zacht vuur samen garen. Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Geef een antwoord