Weekmenu #19

5x Lichte maaltijden in de lente (calorie-arm)

Wat eten we deze week? Wat meer vegetarisch en af en toe een beetje vis en vlees. Dat is dé trend van nu. Met een mooi woord; je bent een ‘flexitariër’. Vanzelf ga je dan ook meer groenten eten. Zo creëer je in een handomdraai  een gezonde week met 5 heerlijke lichte maaltijden met wat minder calorieën. Op basis van zonnige lente groente. Ik krijg er al zin in. Jij ook?

En…, bij al deze heerlijke lichte maaltijden met lekker veel groente hebben we ook de juiste wijn gekozen (kijk voor het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG pasta met paprika-pesto

Op Meatless Monday een vegetarisch gerecht uit het kookboek ‘De Flexikok’ van de Belgisch Veerle de Brabanter: pasta met paprika-pesto. 
De paprika-pesto maak je zelf. Wil je sneller klaar zijn, gebruik dan gewoon een pot geroosterde paprika’s.

 

Pasta met paprika-pesto
Pasta met paprika-pesto

DINSDAG Thaise vispakketje

Lekker visje met verschillende groenten; dat is dit Thaise vispakketje. Je pakt de witvis in bakpapier. Dit noem je ‘en papillotte’. Lekkere lichte maaltijd voor de lente. Zo klaar.

Thais schelvispakketje
Thais schelvispakketje

WOENSDAG  Shakshuka met spinazie

Spinazie, doperwten en aardappelen worden gestoofd in light-room. Erbovenop een ei. Recept voor twee personen, maar heel gemakkelijk uit te breiden naar vier.

Gestoofde groenten met ei
Gestoofde groenten met ei

DONDERDAG Belgische waterzooi

Deze Belgische klassieker met kip heet ‘waterzooi‘. Vervang alleen de spruitjes door lentegroente als doperwten of tuinbonen.

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip en groenten

VRIJDAG Salade met voorjaarsgroenten

Heerlijk zomerweer vraagt om buiten eten. Dat kan met deze heerlijke salade met voorjaarsgroenten. Kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

Weekmenu 2 2020 Slank zonder dat je het merkt deel 1Op zoek naar meer slanke lichte maaltijden? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *