Weekmenu #1

5x Slank & Gezond

Januari is de maand dat iedereen weer gezond, slank en vers wil koken. Met lekker veel GROENTEN. En het liefst ook koolhydraat-arm, want we moeten weer wat kilootjes kwijt. Daarom een week lang SLANK & GEZOND met hoofdgerechten onder de 525 calorieën.

Allemaal heerlijke recepten met een bijpassend wijnadvies, want 1 glas per dag is zeker verantwoord, ook al wil je afvallen. Plezier in eten blijft het allerbelangrijkst.

MAANDAG

Op maandag starten we altijd met MEATLESS MONDAY.  Voor vandaag de lasagne zonder pasta van Rens Kroes. Boordevol groenten en maar 385 calorieën en 25 gram koolhydraten p.p.

Courgette - lasagne
Courgette – lasagne

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor een slank kipgerecht van onze Belgische buren : waterzooi met kip en groenten. Smaakt puur en gezond. Bovendien koolhydraatarm: 390 calorieën en 17 gram koolhydraten p.p.

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip en groenten

WOENSDAG

Pasta vindt iedereen lekker. Deze versie zit boordevol groenten: linguine met kalkoen en tomaat. Dit levert 520 calorieën en 55 gram koolhydraten. Wel redelijk light, maar zeker niet koolhydraatarm.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen

DONDERDAG

Op donderdag eten we een heerlijk visje: gebakken schar met Hollandse garnalen. Per persoon bevat dit gerecht slechts 245 calorieën, en 3 gram koolhydraten. Combineer dit met een groene salade met tomaat.

gebakken schar met Hollandse garnalen
Schar met Hollandse garnalen

VRIJDAG

Een van mijn favorieten is een bistecca tagliata. En als ik op de slanke tour ben, dan laat ik gewoon de gebakken aardappelen achterwege. Geen probleem! Met als resultaat koolhydraatarm: 230 calorieën en 0 koolhydraten p.p.

 

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 27 Zomers SlankNog meer slanke recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *