Weekmenu #14

5x mijn favoriete pasta gerechten

Wat gaan we eten volgende week? Ook zo dol op pasta gerechten? Wij wel. Minimaal éénmaal per week staat het zeker op tafel. Er staan dan ook heel wat snelle pasta recepten op mijn website. Deze week kun je kiezen uit mijn absolute favorieten, die elke keer opnieuw op tafel staan.

Welke wijn bij pasta gerechten?

Natuurlijk drinken wij bij pasta gerechten (bijna) altijd een glas wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. Wil je weten welke? Lees dan mijn wijn-spijsadviezen bij elk recept. Laat je inspireren… 

MAANDAG Orzo met spinazie en feta

Een van de allerlekkerste vegetarische pasta gerechten is deze: Orzo met spinazie en feta. Orzo is een pasta die lijkt op rijst. Je koopt het bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Zo makkelijk, zo lekker. Ik zeg proberen! Bovendien ook nog eens heel snel klaar.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG Pasta met spekjes

Op dinsdag een snelle makkelijke pasta met spekjes. Eigenlijk kan ik niet kiezen. Mijn opties zijn: pasta met roodlof en spek, of de pasta met wodka-tomatensaus. Kijk maar waar jij zin in hebt. Allebei super.

Pasta met roodlof en spek
Tagliatelle met roodlof en spek

WOENSDAG Tortelloni met geroosterde groenten

Woensdag, gehaktdag. We gaan voor de Tortelloni met gehaktballetjes en geroosterde groenten. Tortelloni koop je kant-en-klaar (koeling supermarkt), het is een grote versie van tortellini. Je kunt de gehaktballetjes ook vervangen door gerookte kip: ook lekker. Toppertje!

Tortellini met gehaktballetjes
Tortelloni met gehaktballetjes

DONDERDAG Linguine met tonijn

Op donderdag kiezen we voor vis: linguine met tonijn. Verrassend lekker met tomaat, kappertjes en gegrilde paprika. Linguine is een smalle, wat plattere soort spaghetti. De ideale variant in combinatie met vis.

Linguine met tonijn en gegrilde paprika
Linguine met tonijn en gegrilde paprika

VRIJDAG Spaghetti met bolognesesaus

Op vrijdag een absolute favoriet bij ons thuis. Als ik vraag wat willen jullie eten, dan is het Spaghetti met jouw bolognesesaus. Niet zo gek natuurlijk, want dit is een van de bekende pasta gerechten ter wereld. Moet eigenlijk gegeten worden met tagliatelle volgens de Italianen, maar wij vinden spaghetti ook heel lekker. Ook nieuwsgierig hoe lekker die is? Proberen dus.

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

Meer pasta gerechten nodig? Kijk dan eens op deze pagina met de filtering. Hier staat alles op een rij!