Voor het weekend

Tortelloni met geroosterde groenten

Recept Tortelloni met geroosterde groenten en gehaktballetjes. Ik gebruik altijd de verse tortelloni van AH met een paddenstoelenvulling. Echte comfortfood met o.a. aubergine, courgette, paprika, ui, kappertjes, verse pesto, parmezaanse kaas. Combineer met een Italiaanse rosé uit Piëmonte. #wijnspijscombinatie #pasta #tortelloni #aubergine

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten. In het begin maakte ik hem altijd met gerookte kip. Maar de laatste tijd is deze variant met gehaktballetjes favoriet.  Ik gebruik altijd de verse tortelloni van AH met een paddenstoelenvulling. Die is niet altijd verkrijgbaar. Maar met een andere vulling is ie ook heel lekker. In ieder geval; Je blijft ervan eten en je krijgt er nooit genoeg van. Echt comfortfood!

Welke wijn bij Tortelloni met geroosterde groenten?

Dit is typisch zo’n gerecht waar je veel kanten mee op kunt.  Het smaakt smeuïg, maar ook licht geroosterd. De gehaktballetjes zorgen voor bite. Mijn voorkeur gaat uit naar de Italiaanse rosé uit Piëmonte met verfrissende zuren om tegenwicht te geven aan de braadworst-gehaktballetjes. Maar ook een Sangiovese Toscano of een Côtes du Rhône combineren uitstekend. Kijk gewoon waar je zin in hebt.

Tortellini met gehaktballetjes

Tortelloni met geroosterde groenten en gehakt

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 45 minuten
Makkelijk om te maken en onwijs lekker: dat is dit pastagerecht met tortelloni en geroosterde groenten. Je maakt gehaktballetjes van het vlees uit braadworsten. Verse pesto maak je natuurlijk zelf.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 kleine aubergine in grove stukken
  • 1 grote courgette in plakjes
  • 4 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 2 kleine uien in partjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 3 runderbraadworsten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 500 gram verse tortelloni met groente- of paddenstoelenvulling
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels verse pesto
  • 15 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng alle groenten door elkaar en schep in een groot braadslede. Roer de knoflook en 3 eetlepels olijfolie erdoor . Bestrooi met zout en peper. Bak de groenten ca. 30 minuten in de oven. Halverwege omscheppen.
  • Snijd intussen het velletje los van de braadworsten. Draai van de vulling balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de  gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Rooster de pijnboompitten lichtbruin.
  • Kook intussen de tortelloni in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door het groentemengsel. Roer de gehaktballetjes, kappertjes en de pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicum en pijnboompitten. Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.