Lekker makkelijk

Linguine met tonijn en gegrilde paprika

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Mijn dochters lievelingspasta: linguine met tonijn en gegrilde paprika. Dit gerecht is een hit bij ons in huis! Smeuïg, boordevol smaak en een lust voor het oog. Uiteraard stond dit ook op het menu tijdens  haar 21-diner (juli 2016). En terecht, want iedereen wilde het recept hebben. Het is ook heel makkelijk te maken, een kwestie van snijwerk.

Welke wijn bij Linguine met tonijn en gegrilde paprika?

Linguine met tonijn; aanvankelijk dronk ik er een witte Portugees bij. De wijn is rond, maar heeft ook mooie frisse zuren. Dat combineert uitstekend met deze zomerse pasta met tonijn. De verse tomaten en lichtzure kappertjes sluiten prachtig aan bij de frisheid van de wijn. Smeuïge, heerlijk geurende knoflookolie zorgt voor een filmend effect. Maar ook de Grüner Veltliner of een kruidige rosé uit Tavel of de Provence zijn aanraders.

 

linguini met tonijn en gegrilde paprika

Linguine met tonijn en gegrilde paprika

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Linguine met tonijn is een zonnig pastagerecht waarvan je blijft eten: zo ontzettend lekker. Boordevol smaak met een heleboel frisse ingrediënten.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 3 grote tenen knoflook gesnipperd
  • 2 ansjovisfilets in stukjes
  • ½ rode Spaanse peper gesnipperd
  • 2 grote tomaten in kleine stukjes
  • 20 gram platte peterselie fijngehakt
  • 1 potje gegrilde rode paprika met knoflook AH, 295 gram, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout versgemalen peper
  • 300 gram gedroogde linguini of spaghetti pasta, Grand Italia
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit Taggia, AH Excellent

Bereiding
 

  • Hang een zeef boven een kleine steelpan en laat de tonijn goed uitlekken. Toevoegen aan de olie: knoflook, ansjovis en Spaanse peper. Verwarm de tonijnolie zachtjes en laat het op matig vuur ca. 15 minuten pruttelen tot de knoflook goudbruin is.
  • Meng intussen de tonijnstukjes met tomaat, peterselie, paprika en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Laat in vergiet uitlekken. Doe terug in de pan en meng het tonijnmengsel erdoor. Giet de warme knoflookolie erover. Goed vermengen.
  • Verdeel over de voorverwarmde pastaborden. Garneer met de olijven. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas en/of sperziebonen.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Marianne Meyer 11 juni 2020 om 19:02 uur

    Tweede dag was nog lekkerder, alle smaken ingetrokken en in magnetron per bord verwarmd ,wat was dit lekker!!( zelf beetje Chili ? Flakes toegevoegd en beetje parmigiano geraspt en tot slot afgetopt met een drupje olijfolie van olivery ( puglia)Toppie, dank Jolande?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept