Lekker makkelijk

Linguine met tonijn en gegrilde paprika

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Mijn dochters lievelingspasta: linguine met tonijn en gegrilde paprika. Dit gerecht is een hit bij ons in huis! Smeuïg, boordevol smaak en een lust voor het oog. Uiteraard stond dit ook op het menu tijdens  haar 21-diner (juli 2016). En terecht, want iedereen wilde het recept hebben. Het is ook heel makkelijk te maken, een kwestie van snijwerk.

Welke wijn bij Linguine met tonijn en gegrilde paprika?

Linguine met tonijn; aanvankelijk dronk ik er een witte Portugees bij. De wijn is rond, maar heeft ook mooie frisse zuren. Dat combineert uitstekend met deze zomerse pasta met tonijn. De verse tomaten en lichtzure kappertjes sluiten prachtig aan bij de frisheid van de wijn. Smeuïge, heerlijk geurende knoflookolie zorgt voor een filmend effect. Maar ook de Grüner Veltliner of een kruidige rosé uit Tavel of de Provence zijn aanraders.

 

linguini met tonijn en gegrilde paprika

Linguine met tonijn en gegrilde paprika

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Linguine met tonijn is een zonnig pastagerecht waarvan je blijft eten: zo ontzettend lekker. Boordevol smaak met een heleboel frisse ingrediënten.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 3 grote tenen knoflook gesnipperd
  • 2 ansjovisfilets in stukjes
  • ½ rode Spaanse peper gesnipperd
  • 2 grote tomaten in kleine stukjes
  • 20 gram platte peterselie fijngehakt
  • 1 potje gegrilde rode paprika met knoflook AH, 295 gram, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout versgemalen peper
  • 300 gram gedroogde linguini of spaghetti pasta, Grand Italia
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit Taggia, AH Excellent

Bereiding
 

  • Hang een zeef boven een kleine steelpan en laat de tonijn goed uitlekken. Toevoegen aan de olie: knoflook, ansjovis en Spaanse peper. Verwarm de tonijnolie zachtjes en laat het op matig vuur ca. 15 minuten pruttelen tot de knoflook goudbruin is.
  • Meng intussen de tonijnstukjes met tomaat, peterselie, paprika en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Laat in vergiet uitlekken. Doe terug in de pan en meng het tonijnmengsel erdoor. Giet de warme knoflookolie erover. Goed vermengen.
  • Verdeel over de voorverwarmde pastaborden. Garneer met de olijven. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas en/of sperziebonen.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!