Geïnspireerd door het tijdschrift AllerHande (mijn vroegere werkgever!): deze week ga ik voor Comfortfood! Want de herfst vraagt om hartverwarmende gerechten en volle smaken. Dat betekent maaltijdsoepen, ovengerechten, stampotten en stoofschotels: van Griekse spinazietaart, tot pompoenlasagne en shepherd’s pie. Kies maar…
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday maken we een Griekse klassieker: Spanakopita oftewel Griekse spinazietaart. Feta en pijnboompitten zorgen voor smaak en bite. De oven doet hier het werk.
DINSDAG
Op dinsdag eten we een overheerlijke stamppot met zelfgemaakte kippenvinken. Recept van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Hij gebruikt warmoes als groente, de Belgische naam voor snijbiet.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We maken een shepherd’s pie (ook wel cottage-pie genoemd). Recept van kookboekenschrijfster Yvette van Boven. Echt overheerlijk! Maken dus…
DONDERDAG
Het is weer tijd voor pompoen! De winkels liggen er al vol mee. Maak eens deze lasagne met worst en een kaassaus van Emmenthaler. Heel verrassend door de rozemarijn.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend koken we een hartverwarmende bonensoep met courgette en bacon! Er gaan 3 soorten bonen in: zwarte bonen, limabonen en kidneybonen. Bruin stokbrood erbij en klaar is Kees.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer hartverwarmende najaarsrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen