Weekmenu #39

5x hartverwarmend comfortfood

Geïnspireerd door het tijdschrift AllerHande (mijn vroegere werkgever!): deze week ga ik voor Comfortfood! Want de herfst vraagt om hartverwarmende gerechten en volle smaken. Dat betekent maaltijdsoepen, ovengerechten, stampotten en stoofschotels: van Griekse spinazietaart, tot pompoenlasagne en shepherd’s pie. Kies maar…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday maken we een Griekse klassieker: Spanakopita oftewel Griekse spinazietaart. Feta en pijnboompitten zorgen voor smaak en bite. De oven doet hier het werk.

Griekse spinazietaart
Griekse spinazietaart

DINSDAG

Op dinsdag eten we een overheerlijke stamppot met zelfgemaakte kippenvinken. Recept van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Hij gebruikt warmoes als groente, de Belgische naam voor snijbiet.

Warmoes met vinken
Kippenvinken met stamppotje van warmoes

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken een shepherd’s pie (ook wel cottage-pie genoemd). Recept van kookboekenschrijfster Yvette van Boven. Echt overheerlijk! Maken dus…

 

Shepherds pie van Yvette
Shepherd’s pie van Yvette van Boven met rundergehakt

DONDERDAG

Het is weer tijd voor pompoen! De winkels liggen er al vol mee. Maak eens deze lasagne met worst en een kaassaus van Emmenthaler. Heel verrassend door de rozemarijn.

Lasagne met pompoen
Lasagne met pompoen

VRIJDAG

Met het oog op het weekend koken we een hartverwarmende bonensoep met courgette en bacon! Er gaan 3 soorten bonen in: zwarte bonen, limabonen en kidneybonen. Bruin stokbrood erbij en klaar is Kees.

Drie-Bonensoep met bacon
Drie-bonensoep met bacon

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Nog meer hartverwarmende najaarsrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *