Gezonde levensstijl

Lekker makkelijk en gevarieerd eten: 3 tips

‘Blijf je wel gevarieerd eten? Dat is belangrijk hoor!’ Die uitspraak zul je vast wel eens gehoord hebben. De meeste mensen weten wel hoe belangrijk het is om gezond en vooral gevarieerd te eten. Maar dat laatste schiet er toch nog wel eens bij in. Hoewel we zo gezond mogelijk proberen te eten, verschijnen toch wekelijks weer dezelfde gerechten en ingrediënten op het menu. Hierdoor loop je het risico om tekorten op te lopen, ondanks je gezonde levensstijl. Zorg daarom voor een lekker gezond weekmenu (zie ook elke zondag op I Love Food & Wine), dan weet je zeker dat het goed komt. Deze 3 tips helpen daarbij!

Helaas blijkt gevarieerd eten in de praktijk dus nog best wel lastig te zijn. Het ontbreekt simpelweg aan tijd en inspiratie om nieuwe en afwisselende gerechten te bedenken. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe creëer je voldoende afwisseling in je dieet? Hoe kan je makkelijk en gevarieerd eten? We geven drie tips om je op weg te helpen.

TIP 1: Maak gebruik van een maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. En dat is natuurlijk niet zonder reden. De voornaamste reden is toch wel dat mensen gevarieerd willen eten, maar zelf niet de inspiratie hebben om nieuwe gerechten te verzinnen. Kies je voor een maaltijdbox amsterdam, dan krijg je wekelijks de keuze tussen talloze nieuwe recepten. Dat maakt dat je sneller nieuwe recepten uitprobeert en ook nieuwe smaken leert kennen. Er worden ook regelmatig recepten met relatief unieke of vergeten ingrediënten samengesteld. Op die manier leer je nieuwe smaken en bereidingsmethoden kennen. Deze kunnen ook naast de maaltijdboxen toegepast worden. Dit is een slimme manier om snel meer variatie in je dieet te brengen.

 

mooie wintergroenten als basis voor je gezond weekmenu
Maak eens iets met pastinaak, koolrabi of knolselderij

TIP 2: Kook elke week minimaal één nieuw gerecht

Merk je toch op dat je elke week dezelfde dingen kookt? Probeer jezelf dan uit te dagen door minimaal één nieuw recept per week uit te proberen. Verzamel al deze recepten en geef deze na elke maaltijd een cijfer. Zo wordt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en het is tevens een leuke uitdaging voor het hele gezin. De recepten die het meest geliefd waren, kunnen vervolgens voorgoed op het weekmenu komen te staan.

Zijn jullie hele moeilijke eters en ben je al blij dat er enkele gerechten zijn die door allemaal gegeten worden? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om slechts één ingrediënt uit een bestaande maaltijd te veranderen. Gebruik bijvoorbeeld eens andere groenten of maak zelf een geheel nieuwe gezonde saus.

TIP 3: Maak een gezond weekmenu

Een goede manier om meer af te wisselen is door telkens een weekmenu te maken. Als je op de dag zelf pas bedenkt wat er gegeten gaat worden, dan is de kans groot dat je altijd voor de oude, vertrouwde gerechten kiest. Door elk weekend er even voor te gaan zitten en een weekmenu samen te stellen, is het veel gemakkelijker om ook echt over nieuwe gerechten na te denken. Bewaar eventueel de lijstjes, zodat je zeker weet dat niet telkens dezelfde dingen gegeten worden. Of laat je inspireren door het weekmenu van I Love Food & Wine.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *