Weekmenu #1 - 2024

De lekkerste gerechten van 2023!

Oudjaarsdag! Tijd om nog even achterom te kijken en je voor te bereiden op 2024. Dus…, wat gaan we eten de komende week? Mijn persoonlijke favorieten van 2023 die op I Love Food & Wine zijn gepubliceerd. Dus geniet de komende week van deze 5 lekkerste gerechten.

Bij al deze favoriete recepten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

MAANDAG Franse kaassoufflé

Uit het kookboek Bistrotier komt dit recept van een originele Franse kaassoufflé. Die maak je met oude Comté-kaas. Lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Maar een hoge ovenschaal (souffléschaal) is wel een belangrijk onderdeel om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ook een aanrader is mijn eigen recept van wortelsoufflé.

Kaas soufflé uit de Franse bistro keuken volgens tradiotioneel recept uit het kookboek Bistrotier van Stéphane Reynaud
Franse kaas soufflé

DINSDAG: Italiaanse kip gehaktballetjes 

Heerlijke gehaktballetjes van kipgehakt in een romige tomatensaus. Geïnspireerd op de gehaktballetjes van lunch-restaurant Guliano in Rotterdam Centrum! Omdat mijn zoon Tobias zo dol was op dit gerecht, heb ik het recept geprobeerd na te maken. ‘Goed gelukt’ was het oordeel!

Kip gehaktballetjes in tomatensaus van restaurant Guliano
Kip gehaktballetjes in tomatensaus

WOENSDAG Romige gehakt ovenschotel met champignons

Zo simpel heb je nog nooit gekookt! Als basis gebruik je een blik geconcentreerde champignonsoep, diepvries doperwten en voorgekookte krieltjes. Een recept van de gehaktballen-koning van België: Wim Ballieu. Misschien ken je hem wel van zijn restaurants Balls & Glory, o.a. in Antwerpen op het Museumplein.

Romige gehakt ovenschotel op basis van een blik geconcentreerde champignon crèmesoep, doperwten en aardappel. Makkelijk om te maken.
Romige gehakt ovenschotel

DONDERDAG Zalm met groene groenten

Ook van fan van de makkelijke bakplaatgerechten van Rukmini Iyer? In haar allerlaatste kookboek Dé Bakplaat verzamelde zij haar favoriete recepten. Dit recept stond oorspronkelijk in De Snelle Bakplaat. Dus…, makkelijk en snel te bereiden. Benieuwd naar meer van Rukmini? Hier vind je een overzicht met TIEN fenomenale gerechten van haar hand.

Zalm met groene groenten van de bakplaat van Rukmini Iyer uit de Snelle bakplaat en verzamelboek Dé bakplaat
Zalm met groene groenten

VRIJDAG Stoofschotel met lamsvlees en appel

Heerlijk verslavend lekkere stoofpot met lamsvlees, kerrie en frisse appel. Geen lamsvlees-fan, vervang gerust door kip of varkensvlees. Echt iets voor het weekend!

Stoofschotel met lamsvlees en appel
Stoofschotel met lamsvlees en appel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 41 2020 Favoriete herfstgerechtenOp zoek naar meer favoriete gerechten van mij? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.