Oudjaarsdag! Tijd om nog even achterom te kijken en je voor te bereiden op 2024. Dus…, wat gaan we eten de komende week? Mijn persoonlijke favorieten van 2023 die op I Love Food & Wine zijn gepubliceerd. Dus geniet de komende week van deze 5 lekkerste gerechten.
Bij al deze favoriete recepten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel.
MAANDAG Franse kaassoufflé
Uit het kookboek Bistrotier komt dit recept van een originele Franse kaassoufflé. Die maak je met oude Comté-kaas. Lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Maar een hoge ovenschaal (souffléschaal) is wel een belangrijk onderdeel om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ook een aanrader is mijn eigen recept van wortelsoufflé.
DINSDAG: Italiaanse kip gehaktballetjes
Heerlijke gehaktballetjes van kipgehakt in een romige tomatensaus. Geïnspireerd op de gehaktballetjes van lunch-restaurant Guliano in Rotterdam Centrum! Omdat mijn zoon Tobias zo dol was op dit gerecht, heb ik het recept geprobeerd na te maken. ‘Goed gelukt’ was het oordeel!
WOENSDAG Romige gehakt ovenschotel met champignons
Zo simpel heb je nog nooit gekookt! Als basis gebruik je een blik geconcentreerde champignonsoep, diepvries doperwten en voorgekookte krieltjes. Een recept van de gehaktballen-koning van België: Wim Ballieu. Misschien ken je hem wel van zijn restaurants Balls & Glory, o.a. in Antwerpen op het Museumplein.
DONDERDAG Zalm met groene groenten
Ook van fan van de makkelijke bakplaatgerechten van Rukmini Iyer? In haar allerlaatste kookboek Dé Bakplaat verzamelde zij haar favoriete recepten. Dit recept stond oorspronkelijk in De Snelle Bakplaat. Dus…, makkelijk en snel te bereiden. Benieuwd naar meer van Rukmini? Hier vind je een overzicht met TIEN fenomenale gerechten van haar hand.
VRIJDAG Stoofschotel met lamsvlees en appel
Heerlijk verslavend lekkere stoofpot met lamsvlees, kerrie en frisse appel. Geen lamsvlees-fan, vervang gerust door kip of varkensvlees. Echt iets voor het weekend!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer favoriete gerechten van mij? Hier vind je er nog vijf.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen