Weekmenu #36

5x Aziatische gerechten die snel klaar zijn

Ben jij ook zo’n fan van Aziatische gerechten? Maar wil je ook snel klaar zijn doordeweeks? Dan is dit weekmenu voor jou een must. Vijf snelle Aziatische gerechten uit de Chinese, Indiase en Thaise keuken. Alle gerechten staan tussen de 15 en 30 minuten op tafel. Allemaal even lekker. Ik krijg er nu al zin in…

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met de gebakken tempé in hoisinsaus uit de Chinese keuken. Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet! Verrassend lekker! Staat in 15 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 tot 3 personen.

Tempé in hoisinsaus uit het kookboek Chinese Take Away Veggie
Chinese tempé in hoisinsaus

DINSDAG

Zalm met sticky-tamarindesaus is echt een toppertje!!! Heerlijk gegrilde zalm met een pittige lichtzure saus. Koriander en munt zorgen voor een kruidig en fris accent. Een rijke pinot gris uit de Elzas sluit hier helemaal bij aan. Is in 25 minuten klaar!

Zalm met tamarindesaus
Zalm met sticky tamarindesaus

WOENSDAG

Voor woensdag maken we de Thaise kip met cashewnoten. Een echte klassieker uit de Thaise keuken. Kwestie van snijden en wokken. Lekker met basmatirijst en broccoli. Je staat maar 30 minuten in de keuken.

Thaise kip met cashewnoten
Thaise kip met cashewnoten

DONDERDAG

Mosselfans opgelet: deze week maken we waanzinnige pittige mosselen in kokosmelk. Afkomstig uit de Indiase keuken. Je hebt maar 20 minuten nodig. En zoals de schrijver Dan Tooms ‘the curry guy’ zegt: ‘Een fantastisch gerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn.’ Smullen maar… Let op: recept voor 2 personen.

Pittige mosselen met kokosmelk uit het kookboek The Curry Guy Easy
Pittige mosselen met kokosmelk

VRIJDAG

Vrijdag wordt het opnieuw mooi weer: joepie! Dan gaat een sappige maaltijdsalade er altijd in. Eén van mijn absolute favorieten is de Thaise biefstuksalade. (Kost maar 20 minuten!) Heerlijk die spannende smaken van pittig, zout en zuur. Maar ook de Thaise kipsalade met kokos een aanrader. Kiezen maar… Allebei overheerlijk.

Thaise salade met biefstuk uit het kookboek West eats East
Thaise salade met biefstuk

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 12 Easy AziatischZin in nog meer Easy Aziatische gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET  5 SNELLE AZIATISCHE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

 

Weekmenu met snelle Aziatische gerechten. Simpel, snel en makkelijk. Vijf snelle Aziatische gerechten dit tussen de 15 en 30 minuten klaar zijn. Overheerlijke recepten uit de Indiase, Chinese en Thaise keuken. #snel #makkelijk #Aziatisch