Weekmenu #34

5x sublieme Italiaanse gerechten; simpel te maken

Wat eten we de komende week? We brengen een ode aan Italië. Ik kies de lekkerste Italiaanse gerechten uit het archief van I Love Food & Wine. Dus niet alleen pasta en pizza. Nee, want Italië heeft veel meer lekkers op het menu.

Bij al deze overheerlijke Italiaanse gerechten drink je uiteraard ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

 

 

MAANDAG Pizza burrata met verse pesto

We starten de week simpel met een oogverblindende vegetarische pizza. Uitgangspunt een kant-en-klare bodem, belegd met verse geroosterde kerstomaatjes, homemade pesto van basilicum en overheerlijke burrata. Echt een toppertje.

Pizza burrata met pesto uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam
Pizza burrata met pesto

DINSDAG: Snelle pasta bolognese

Makkelijk, simpel en snel; dat is deze bolognesesaus die je maakt van hamburgers. Bovendien tegelijkertijd een ODE AAN GROENTEN, want je mengt de gewone spaghetti met courgettespaghetti. Dat maakt dit gerecht extra gezond en lichtverteerbaar. In 25 minuten op tafel.

Makkelijke bolognese van hamburgers uit het kookboek Ode aan groenten van Alice Zaslavsky
Makkelijke bolognese van hamburgers

WOENSDAG Gegrilde zalm met bagnetto

Op woensdag steken we de barbecue aan. Geen worstjes, hamburgers of kippenpoten, maar dit keer grillen we een lekker stuk zalm. De typische Piemontese salsa op basis van peterselie, bagnetto verde, die maak je van tevoren. Binnen 25 minuten zit je aan tafel.

zalm met bagnetto verde liggend LR_
Zalm met bagnetto verde

DONDERDAG Panzanella; de Italiaanse maaltijdsalade

De weersvoorspelling voor donderdag is zomers hot, de warmste dag van de week met maar liefst 30 graden. Dat vraagt om buiten eten in de tuin met een verfrissende maaltijdsalade op z’n Italiaans. Wat dacht je van deze Italiaanse klassieker: panzanella met gegrilde paprika en salami? Aanrader.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

VRIJDAG Pasta met mosselen

Voor het weekend zet je mosselen op het menu, want sinds eind juli zijn ze er weer. Heerlijk in combinatie met pasta. Simpeler kan het niet. En o zo snel klaar.

Pasta met mosselen
Gewokte mosselen op z’n Italiaans

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 7 2022 Luciana Lauxtermann en de Italiaanse keukenOp zoek naar meer Italiaanse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *