Weekmenu #18

5x vega stamppot recepten: gezond en snel klaar

Wat gaan we eten deze week? Hou jij ook van stamppot, maar vind je het te winters voor dit moment? Dat kan ook anders. Deze gezonde stamppotjes passen heel goed in de lente. Want ze zijn gemaakt met lekker veel VERSE GROENTEN, helemaal vega (!) en makkelijk om te maken. Ik zet er vijf op een rij. Kijk hoe verrassend dat kan zijn. Vijf gezonde stamppot recepten met een twist. Allemaal net even anders. Voor elk wat wils.

Bij elk van deze stamppot recepten vind je ook een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept, en klik op de linkjes). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG: Pastinaakstamppot met little gem

Aardappelen en pastinaak vormen hier de basis. Het lentegevoel ontstaat door de knapperige vers gesneden little gem, oftewel romainesla, die je er op het laatst doorheen schept. Verrassend is de topping van gebakken rode ui en salie. Staat in 25 minuten op tafel.

Pastinaak stamppot met little gem uit het kookboek Sharon gaat lokaal van Sharon de Miranda
Pastinaak stamppot met knapperige sla en salie

DINSDAG: Zuurkoolstamppot op z’n Chinees

Geen zuurkool met worst vandaag. Nee, dit is een verrassend stamppotje met geroerbakte zuurkool. Op smaak gebracht met lente-uitjes en knoflook. Tip: voeg wel de gebakken oesterzwammen toe (zie onderaan het recept) om hier net wat meer body te geven. Let op: recept voor 2 personen.

Zuurkool stamppot uit kookboek Chinese - ish,
Zuurkool stamppot op z’n Chinees

WOENSDAG: Snijbonenstamppot met kaasvlinders

Uit de koker van onze ‘boerin’ Yvon Jaspers komt deze heerlijk gezonde stamppot op basis van snijbonen! Zelfgemaakte kaaskoekjes en frisse kruidige tuinkers zorgen hier voor de verrassing. Makkelijk om te maken en in 30 minuten klaar.

Snijbonenstamppot met kaas en tuinkers uit het kookboek Onze Boerderij van Yvon Jaspers
Snijbonen stamppot met kaas en tuinkers

DONDERDAG: Andijviestamppot met kerstomaatjes

Stamppot rauwe andijvie. Niet met gehaktballetje deze keer, maar met blokjes Hollandse geitenkaas. Knapperige kerstomaatjes maken deze stamppot licht en verfrissend.

Andijviestamppot met kerstomaat Inge
Andijviestamppot met kerstomaat

VRIJDAG: Gezonde stamppot van vier groenten

Heerlijke stamppot van vier verschillende groenten: zoete aardappel, pastinaak, winterwortel en andijvie. Maar vooral door de topping van gebakken uien met shiitake wordt deze stamppot een toppertje. Hard gekookt ei als garnering zorgt voor je eiwitten. Bovendien leuk om te zien.

Wintergroenten stamppot
Wintergroenten stamppot van pastinaak, winterwortel en zoete aardappel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Stoere Stamppot

Nog meer stamppot recepten nodig voor doordeweeks? Alleen nu met vlees of vis? Bekijk dit stoere weekmenu met nog vijf suggesties.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *