Glamour diner

Kerstmenu van sterrenkoks

Wow, ben jij een echte keukenprinses? Dan draai jij je hand niet om voor een dagje in de keuken staan, toch. Maar dan heb je ook wat!!! Dit viergangen kerstmenu is om naar huis te schrijven; mooie schilderijtjes op het bord en je smaakpapillen raken in extase. Met recepten van Niven Kunz, Xiao Han Ji, Jonathan Zandbergen en Ricardo van Ede. Op het Chinese tussengerecht van Han Ting Cuisine na, ook niet heel moeilijk om te maken. Heb je dus iets minder tijd, en wat minder ervaring, dan laat je dat gerechtje weg. Zo maak je een kerstmenu om nooit te vergeten! Ga je de uitdaging aan?

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

VOORGERECHT NIVEN KUNZ

Ken je sterrenchef Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk? Dit groente-voorgerechtje: Snijboon à la carbonara is een van zijn specialiteiten. Dit is het simpelste gerechtje uit dit menu. Niet moeilijk om te maken en in 20 minuten klaar. Lekker lichte starter van het diner.

Snijboon a la carbonara van Niven Kunz
Snijboon a la carbonara van Niven Kunz

TUSSENGERECHT VAN XIAO HAN JI

Sterrenchef Xiao Han Ji was chefkok/eigenaar van het eerste Aziatisch-Franse fusionrestaurant in Nederland Han Ting Cuisine met Michelinster. Een man die altijd aan de weg timmert, een echte ondernemer. Momenteel bezit hij 11 restaurants, alleen al in Nederland. Zijn bijzondere tussengerecht: zijden tofu met salsa van frisse groenten is een prachtig gerecht. Hier ben je wel even mee bezig. Maar zeer de moeite waard!

Zijden tofu van Han Ji
Zijden tofu met frisse groenten van Han Ji

HOOFDGERECHT VAN JONATHAN ZANDBERGEN

Het sublieme hoofdgerecht is afkomstig van sterrenkok Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet in Bergen: reebiefstukjes met kruidkoek. Een makkelijk te maken recept afkomstig uit zijn onlangs uitgekomen kookboek ‘5 Seizoenen’. Super!

Reebiefstukjes met kruidkoek van Jonathan van Zandbergen
Reebiefstukjes met kruidkoek van Jonathan van Zandbergen

BIJGERECHT RODE KOOL EN STOOFPPEERTJES

Serveer bij deze reebiefstukjes mijn kruidige rodekool en eigengemaakte stoofpeertjes (recept komt morgen op de site!). De rodekool met appeltjes is een recept van mijn schoonmoeder; lekker lang stoven is haar geheim.

Homemade rodekool met appel
Homemade rodekool met appel

DESSERT VAN RICARDO VAN EDE

Rijstpudding met butterscotchsaus is een recept van chefkok Ricardo van Ede. Hij heeft bij heel wat restaurants gewerkt, o.a. Nivel en Le Garage. Dit dessert ziet er misschien niet spectaculair uit, maar is echt weergaloos lekker. Bovendien helemaal voor te bereiden: heel handig. Serveer het in mooie glaasjes, dan doet het oog ook wat!

Rijstpudding van Ricardo van Ede
Rijstpudding van Ricardo van Ede

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog een inspirerend kerstmenu nodig? Kijk hier voor de recepten.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *