Voor het weekend

Stoofschotel met lamsvlees en kerrie

Lamsvlees is voor velen een no-go. Ze zijn bang voor de wat meer uitgesproken smaak. Toch wil ik een lans voor breken voor deze stoofschotel met lamsvlees. Zeker in zo’n stoofgerecht als dit waar kerrie, spekjes en appel de boventoon voeren, is het malse lamsbout een mooie tegenhanger. Koop je lamsvlees bij de dichtstbijzijnde Islamitische slager. Daar is de omzetsnelheid hoog en de prijs laag. Toch liever geen lamsvlees? Je kunt het ook vervangen door kipfilet of hamlappen.

Welke wijn bij stoofschotel met lamsvlees en kerrie?

Mals vlees in een licht romige kerriesaus. De stukjes appel maken het geheel verrassend verfrissend. Schenk hier een glas pinot gris uit de Elzas bij. Frisse zuren maken verbinding met de appel, en de rondheid van de wijn sluit aan bij de smeuïgheid van het gerecht. Dubbel genieten.

Stoofschotel met lamsvlees en appel

Stoofschotel met lamsvlees en kerrie

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 1 uur
Totaal: 1 uur 45 minuten
Heerlijk smeuïg stoofgerecht met lamsvlees, kerrie en appel. Kost wat meer tijd, maar het resultaat is meer dan verrukkelijk! Komt gegarandeerd op je favorietenlijst.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 800 gram lamsbout in blokjes gesneden
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • zout versgemalen peper
  • 4 eetlepels olie
  • 3 uien gesnipperd (450 gram)
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 grote appels Goudreinetten of Elstar
  • 125 ml crème fraîche
  • 10 gram verse koriander of peterselie, fijngehakt

Bereiding
 

  • Meng het vlees met de kerriepoeder, ½ theelepel zout en peper. Verhit in een grote braadpan 3 eetlepels olie. Bak het vlees, in gedeelten, rondom bruin. Schep uit de pan.
  • Voeg opnieuw een eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet. Bak de uien samen de spekblokjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg toe: knoflook, witte wijn en bouillontabletten. Breng aan de kook. Schep het vlees en de appels erdoor en warm mee. Zet het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 1 uur gaarsudderen (gebruik zonodig een warmhoudplaatje). Schep af en toe om.
  • Roer de crème fraîche erdoor. Bestrooi met koriander. Lekker met witte rijst.

Maar er staan meer stoofschotels met lamsvlees op I Love Food & Wine:

Lamscurry met pompoen
stoofschotel met lamsvlees en pompoen in zoet-kruidige kerriesaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept