Weekmenu #41

5x mijn favoriete herfstgerechten

De herfst heeft nu echt z’n intrede gedaan: regen, wind en de blaadjes vallen weer van de bomen. Dat vraagt om hartverwarmende herfstgerechten op tafel, gemaakt met al die mooie producten die nu weer volop in de winkel liggen. Ik denk aan pompoen, rode bietjes, paddenstoelen, witlof en spruitjes. Geniet mee van mijn persoonlijke herfstfavorieten. Ik kan niet kiezen…

En bij al deze heerlijkheden hoeft een glas wijn niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met deze prachtige bietenburger. Die maak je helemaal zelf. Lijkt misschien moeilijk? Nee hoor, ze staan in 20 minuten op tafel. En die salsa met tomaat en koriander smaakt er verrukkelijk bij.

Bietenburgers
Bietenburger met tomaten-avocado salsa

DINSDAG

Op dinsdag zetten we witlof in de schijnwerpers met een recept van kookboekschrijfster Pascale Naessens: witlof in serranoham met een kruidendressing. Zij maakt er een puree van knolselderij bij om het koolhydraatarm te houden. Maar met een gewone aardappelpuree is dit ook superlekker! Let op: recept voor 3 personen.

Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens
Witlof met Serranoham en knolselderijpuree

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken deze overheerlijke ovenschotel van gehaktballetjes met paddenstoelen en knolselderij! Lekker met aardappelpuree en een groene salade met tomaat.

Gehaktballetjes met paddenstoelen
Gehaktballetjes met paddenstoelen

DONDERDAG

Op donderdag een budgetrecept: quiche met boerenkool en champignons. Komt uit het kookboek Vegetarisch voor een prikkie. Je mist het vlees niet. Bovendien makkelijk om te maken.

Boerenkooltaart uit Vegetarisch voor een prikkie van Hanna Olvenmark
Quiche met boerenkool en champignons

VRIJDAG

In het weekend hebben we meer tijd, dan zetten we een lekker stoofpotje op het vuur. Deze stoofschotel met pompoen is een van mijn favorieten. Kleurrijk en intens van smaak. Past helemaal in de herfst.

Stoofschotel met rundvlees en pompoen
Stoofschotel met rundvlees en pompoen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 38 Herfst groentenZin in nog meer herfstgerechten? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

 

 

BEWAAR DIT VERRASSEND WEEKMENU MET  5 HARTVERWARMENDE HERFSTGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu hartverwarmende herfstgerechten. Bij herfstweer horen herfstgerechten met herfstgroente. Denk aan pompoen, paddenstoelen, bieten of witlof. Die passen in deze overheerlijke stoofschotels, quiches en ovengerechten. #groente #seizoenskoken #najaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *