Weekmenu #29

5x zomerse favorieten van Jolande

Wat eten we de komende week? Afgelopen week was ik uitgenodigd door Vinify voor een podcast over wijn & spijs. De eerste vraag was: wat is je allerbeste wijn-spijservaring? Daar moest ik het ultieme antwoord op schuldig blijven, want er zijn zo veel goede combinaties, dat ik eigenlijk niet kon kiezen. Eenmaal thuis zette ik mijn voorkeuren nog eens op een rijtje. Uiteindelijk… kies ik vijf zomerse recepten uit al mijn lievelingen die ik op tafel zet bij zomerse temperaturen. Allemaal makkelijk om te maken. Ik ben benieuwd of jij net zo enthousiast zult zijn als ik!

En…, bij al deze zomerse gerechten heb ik ook de juiste wijn gekozen. Mijn wijnadvies vind je bij het recept zelf. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG Orzo met spinazie en feta

Op Meatless Monday kies ik de orzo met spinazie en feta. Orzo is een op rijst gelijkende pasta. Aangevuld met verse spinazie, pijnboompitten en feta. Citroenrasp en rozijnen zorgen voor een verrassende smaak. Wijn-spijs combi: kies voor een sauvignon blanc uit Chili. Heel snel klaar, lekker gezond en zomers!

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG Pestokip met zomergroenten

Op dinsdag eten we Pestokip met zomergroenten. Dit is een verleidelijk recept uit het kookboek ‘Eat Happy’ van Melissa Hemsley. Puur van smaak, koolhydraatarm én slank. Je maakt de pesto zelf en toch staat alles in 20 minuten op tafel. Wat wil een mens nog meer?

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

WOENSDAG Pasta met tonijn en geroosterde paprika

Al jaren staat dit zomerse pastagerecht bij ons op het menu. Het is een lauwwarme pasta met tonijn uit blik, ansjovis, olijven en geroosterde paprika. Mijn dochter kun je hier ’s nachts voor wakker maken. Volgende week is zij jarig… Nou, dan weet je het al. Dan komt dit op tafel.

linguini met tonijn en gegrilde paprika
linguini met tonijn en gegrilde paprika

DONDERDAG Thaise biefstuksalade met kerstomaatjes

Dit is een variant op de traditionele Thaise biefstuksalade; een recept van Sabrina Gahyour, de koningin van de Perzische keuken. Vooral de grote hoeveelheid kerstomaatjes maken het anders dan de originele versie. Deze frisse zomerse maaltijdsalade kun je met of zonder rijst serveren. Maar vooral de wijn-spijs combinatie met Vernatch (rode wijn uit Alto Adige) maakt het geheel onweerstaanbaar. Waanzinning lekker.

Thaise biefstuk salade met kerstomaat uit het kookboek Persiana, elke dag van Sabrina Ghayour
Thaise biefstuk salade met kerstomaten

VRIJDAG Warmgerookte zalm van de BBQ

In het weekend steken we de Big Green Egg aan. We vragen wat vrienden om te komen eten en dan maken we deze zalm van de barbecue. Heel simpel om te maken, en onwijs lekker. Serveren met een aardappelsalade of met linzen en een dille mayonaise. Matche made in heaven .

Warm gerookte zalm met citroen en peper van de bbq uit het kookboek Smokey Goodness van Jord Althuizen
Warm gerookte zalm met citroen en peper

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

 

Weekmenu 32 NazomerOp zoek naar meer zomerse recepten? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Pin dit weekmenu
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *