Weekmenu #46

5x snelle gerechten voor doordeweekse dagen

Wat eten we de komende week? Iedereen wil doordeweeks makkelijk koken, maar tegelijkertijd ook héél lekker eten. Dat kan! Daarom zorgen we deze week voor snelle gerechten die BINNEN 15 MINUTEN op tafel staan én ook nog eens heel lekker zijn. Kort samengevat: snelle smulgerechten. Nog sneller dan de gerechten uit een Hello Fresh-box. 

Bij al deze snelle gerechten met aantrekkelijke smaken drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

MAANDAG Tagliatelle met spinazie en walnoten

Ook zonder vlees kun je snel klaar zijn. Vandaag, op MEATLESS MONDAY, een simpel maar overheerlijk pastagerecht: tagliatelle met spinazie. Staat in 15 minuten op tafel.

Pasta met spinazie en walnoten
Pasta met spinazie en walnoten

DINSDAG Kipstoof met dadels

Op dinsdag koken we lekker iets snels met kipfilet. Deze kipstoof met dadels komt uit Marokko en staat eveneens in 15 minuten op tafel. Een gezonde aanrader uit het kookboek ‘Eet je fit’!

Kipstoof met dadels
Kipstoof met dadels

WOENSDAG Vietnamese steak

Voor vandaag zitten we nog veel sneller aan tafel, namelijk in 10 minuten. Deze Vietnamese steak is behalve superlekker, bovendien ook nog eens supersnel. Even wokken en klaar is kees. Dit recept komt gegarandeerd op je favorietenlijst.

Vietnamese biefstuk
Vietnamese biefstuk

DONDERDAG Mosselen met prei en spek

Op donderdag eten we mosselen met prei en spek. Een snel-klaar recept uit het kookboek Doordeweeks van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ook in 15 minuten klaar.

Mosselen met spekjes
Gekookte mosselen met spekjes

VRIJDAG Piperade met een twist

Op vrijdag een kleurig groentegerecht met ei. Lekker pittig door de rauwe ham. Bovendien ook nog eens in 20 minuten op tafel. Het heet piperade met een twist.

Piperade met een twist
Piperade met een twist

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 13 Snel & SimpelOp zoek naar meer snelle gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.