Weekmenu #24

5x snelle VEGA gerechten voor doordeweeks

Wat eten we de komende week? De inspiratie is afkomstig van mijn kinderen. Zij eten doordeweeks het liefst vegetarisch. Bovendien wordt het prachtig weer en dan wil je snel klaar zijn. Daarom 5 verrassende Vega gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan. Dat betekent snel, gezond en makkelijk. Wat wil je nog meer?

Bij al deze vega gerechten hoort ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Falafel van rode linzen

Normaal gesproken maak je falafel van kikkererwten, maar hier is de basis rode linzen. Helemaal homemade en in 15 minuten op tafel. Alleen zet je de linzen de avond van tevoren even in het weekwater. Tomatensalade en guacamole erbij en klaar is Kees. Let op: recept voor 2 personen.

Falafel van rode linzen
Falafel van rode linzen

DINSDAG: Pizza met asperges

Ze zijn er nog: witte asperges. Daar gaan we van genieten, want we maken er een groente pizza van met kant-en-klaar pizzadeeg. Heel makkelijk om te maken. Wil je nog sneller klaar zijn, dan koop je alvast geschilde asperges.

Pizza met witte asperges uit het kookboek Groenten van Mari Maris
Pizza met witte asperges

WOENSDAG Chinese roerbak met tahoe

Op woensdag eten we de snelle roerbakschotel van chefkok Kwoklyn Wan. Een recept uit zijn kookboekje Chinese takeaway met 5 ingrediënten. Het enige dat je in huis moet halen is Chinese wok groenten, tahoe en zwarte boontjes. De rest staat al in je voorraadkast. Lekker met rijst en komkommersalade.

Chinese roerbakgroenten met tahoe uit het kookboek Chinese takeaway met tahoe
Chinese roerbakgroenten met zwarte boontjes

DONDERDAG Halloumi met mango en pistachenoten

Halloumi is een kaassoort die je krokant kunt bakken. Daar serveer je een pittige mangosalade bij. Dit gezonde slanke recept is afkomstig van Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt. Staat in 20 minuten op tafel. Een toppertje.

Halloumi met mango van Janneke van der Heijden
Halloumi met mango van Janneke van der Heijden

VRIJDAG Pasta met ricotta en pomodorini

Op vrijdag zijn we helemaal snel klaar. We maken deze romige pasta met ricotta en halfgedroogde tomaatjes! Allemaal ingrediënten die je toch al in huis hebt staan. Smeuïg, smaakvol en simpel. Serveer er een groene salade bij.

Supersnelle pasta met pomodorini
Supersnelle pasta met pomodorini

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 23 2020 trendy vegetarisch hoofdgerechtOp zoek naar meer vega gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

Pin dit weekmenu op Pinterest
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.