Weekmenu #12

5x Culinaire Corona Care

Het zijn bizarre tijden! Niemand weet waar dit naar toe gaat. Een ding is zeker; we moeten gezond en vooral lekker blijven eten. Gelukkig zijn de schappen van de supermarkten goed gevuld. Dus hamsteren is zeker niet nodig. Maar wat is er wel nodig? Culinaire Corona Care: extra zorg voor de mensen om ons heen die niet zelf kunnen koken of boodschappen doen. Niet meer naar de voedselbank kunnen, geen eten meer bezorgd krijgen.

Daarom deze week 5 gerechten die je makkelijk in extra grote porties kunt koken, makkelijk kunt vervoeren, en die lekker blijven als je het weer opwarmt. Om te delen met hulpbehoevenden om je heen. Kijk om je heen, want SHARING IS CARING!
En kun je het eten niet meteen kwijt, vries het dan in voor een ander moment.

En als je dan toch eten gaat uitdelen of wegbrengen doe er dan meteen een flesje wijn bij. Er zijn hele mooie initiatieven van wijn bestellen online (daar kom ik later nog op terug!). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Culinaire Corona Care voor de vegetariërs: een heerlijke stoofpot waar alles inzit. Boordevol groenten als venkel, uien en kerstomaten. Zéér makkelijk ovengerecht. Nu voor 4 personen, verdubbel gewoon de hoeveelheden. Heel eenvoudig.

Groentestoof met venkel
Groente-stoofpot met venkel

DINSDAG

Hoewel de lente is begonnen, toch blijft een echte Hollandse erwtensoep altijd goed smaken. Mijn recept is extra goed gevuld. Hier doe je vrienden echt een plezier mee. Verdubbel de hoeveelheden en vries het in. Dat is makkelijker vervoeren.

Erwtensoep van Jolande
Mijn Hollandse erwtensoep

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Hier in huis een grote favoriet: de lekkerste bolognesesaus ever!  Door lang te stoven, verdiepen de smaken. Ik zeg: maken die dubbele hoeveelheden. Want eigenlijk wil je deze saus altijd in je vriezer hebben.

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

DONDERDAG

Nog zo’n grote favoriet: rode kip naar een recept van mijn schoonmoeder. Zeker weten dat je dit in grote hoeveelheden kunt maken, want dat deed zij vroeger al (het gezin bestond uit 5 kinderen!). Ik zet hem op mijn menu! Wie kan ik hiermee verblijden? Misschien mijn schoonmoeder wel (90), want zij komt het huis niet meer uit.

Rode kip
Rode kip met koriander en komijn

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: chili con carne. Niet met gehakt, maar met rundvlees. Ten slotte heb je genoeg tijd (je werkt toch thuis, niet waar).

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 39 ComfortfoodMeer hartverwarmende gerechten nodig? Hier vind je er vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.