Weekmenu #32

5x zomerse maaltijdsalades

Zomerse maaltijdsalades; de oplossing bij deze zomerse temperaturen. Dus geven we een week lang inspiratie voor zo’n op-en-top zomerse maaltijd. Lekker fris, niet te zwaar en makkelijk om te maken.

Bij al deze zomerse maaltijdsalades drink je natuurlijk een bijpassende wijn. Je vindt het wijnadvies bij elk recept. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG Bijna tabouleh salade

Op Meatless Monday houden we het natuurlijk vegetarisch.  Deze bijna-tabouleh salade met feta en amandelen is heerlijk fris en kruidig. Een klassieker uit het Midden-Oosten.

Tabouleh met feta
Tabouleh met feta

 

DINSDAG Caesarsalade met tonijn

Voor vandaag opnieuw een klassieker: caesarsalade. Niet met kip zoals bijna elk restaurant hem serveert. Maar voor vandaag met een stukje gegrilde tonijn. Die gaat natuurlijk op de BBQ, toch?

Caesarsalade met tonijn
Caesarsalade met tonijn

WOENSDAG Griekse salade met kip

Hou je ook zo van een Griekse salade met tomaat, paprika, komkommer en feta? Vaste prik voor de zomer hier in huis. Deze versie met gebakken kip is ook nog eens koolhydraatarm!

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

DONDERDAG Gado gade met tempé 

Even uitstapje naar Azië met deze heerlijke Indonesische groentesalade: gado gado met tempé. Ook de pindasaus maak je zelf, toch. Staat in 20 minuten op tafel! Mmm…

Gado gado-salade met tempeh
Gado gado-salade met tempeh

VRIJDAG Italiaanse broodsalade

We houden het makkelijk deze vrijdag; we maken Panzanella, oftewel Italiaanse broodsalade, uit het kookboek Zes Seizoenen van chefkok Johua McFadden. Je zou de paprika kunnen vervangen door tomaten, dan ben je sneller klaar.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.