Zomerse maaltijdsalades; de oplossing bij deze zomerse temperaturen. Dus geven we een week lang inspiratie voor zo’n op-en-top zomerse maaltijd. Lekker fris, niet te zwaar en makkelijk om te maken. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday houden we het natuurlijk vegetarisch. Deze bijna-tabouleh salade met feta en amandelen is heerlijk fris en kruidig. Een klassieker uit het Midden-Oosten.
DINSDAG
Voor vandaag opnieuw een klassieker: caesarsalade. Niet met kip zoals bijna elk restaurant hem serveert. Maar voor vandaag met een stukje gegrilde tonijn. Die gaat natuurlijk op de BBQ, toch?
WOENSDAG
Hou je ook zo van een Griekse salade met tomaat, paprika, komkommer en feta? Vaste prik voor de zomer hier in huis. Deze versie met gebakken kip is ook nog eens koolhydraatarm!
DONDERDAG
Even uitstapje naar Azië met deze heerlijke Indonesische groentesalade: gado gado met tempé. Ook de pindasaus maak je zelf, toch. Staat in 20 minuten op tafel! Mmm…
VRIJDAG
We houden het makkelijk deze vrijdag; Italiaanse broodsalade uit het kookboek Zes Seizoenen van chefkok Johua McFadden. Je zou de paprika kunnen vervangen door tomaten, dan ben je sneller klaar.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord