Voor het weekend

Yam Nua Yang; Thaise salade met biefstuk

Zin in een zomerse maaltijdsalade? En houd je toevallig ook van Aziatisch eten, dan is deze pittige Thaise salade met gebakken biefstukreepjes echt iets voor jou. Op z’n Thais heet deze salade Yam Nua Yang. In ieder geval is het een van mijn echte favorieten als ik in Thailand ben.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘West eats East’ van Marc Declercq ism Wok Dynasty. Al eerder plaatsten we enkele recepten uit dit prachtige boek; Thaise groene curry en Vietnamese Carpaccio. Ook allebei aanraders!!! Je kunt deze salade met of zonder rijst serveren. Zonder rijst is het een heerlijke lichte salade. In Thailand wordt de salade lauwwarm opgediend. 

Welke wijn bij Thaise salade met biefstuk?

Frisse salade met een mooie combinatie tussen zuur, zout en pittig. Schenk hier een frisse witte wijn bij met een klein zoetje, zoals de Pinot Gris d’ Alsace, of een Muscat d’ Alsace. Of kies voor de klassieke combinatie met een Jurançon sec uit Zuidwest Frankrijk. Maar rood kan ook; kies dan voor een slanke Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • ½ (rode) ui 
  • 50 gram wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 4 takjes munt
  • 10 takjes koriander

Stap 1

Verhit een droge koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur aan elke kant 30 seconden. Snijd het vlees in dunne plakjes en doe ze in een kom. Klop de suiker, vissaus en citroensap door elkaar en schep het mengsel door het vlees.

Tip: Meer over het bakken en bereiden van biefstuk, lees je hier.

Stap 2

Snij de tomaten in partjes. Snijd de komkommer en ui in dunne halve maantjes. Rasp de wortel. Snijd de lente-uitjes en chilipeper in dunne ringetjes. Hak de stengel citroengras fijn. Hak de munt en koriander grof.

Stap 3

Meng alle andere ingrediënten door het vlees. Verdeel over 4 borden. Breng zonodig aan tafel op smaak met nog wat citroensap en/of vissaus. 

Bestellen kun je hier:

cover West eats EastTitel : West eats East
Auteur : Marc Declercq ism Wok Dynasty
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 014 4643 3
Prijs : € 29,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *