Wat eten we de komende week? Het is zomer, maar toch nog net niet helemaal. Af en toe kun je buiten eten, maar voor hetzelfde geld gaat het regenen. We maken het onszelf makkelijk. Ik kies deze week voor heerlijk comfortfood met een zomers tintje. Denk aan zomer gerechten als….
Bij al deze zomer gerechten hoort toch een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Of lees mijn verhaal: welke wijn bij groente.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG Zomerse pasta met courgette, citroen en olijven
We starten de week met deze vegetarische zomerse pasta met courgette. Heerlijk puur van smaak. Je gebruikt hier een dunne spaghettisoort, namelijk capellini. Maar als je die niet kunt krijgen, neem je gewoon spaghetti of spaghettini. Staat in 30 minuten op tafel.
DINSDAG Mijn perfecte Caesar Salad
Is het lekker weer, dan krijg ik altijd meteen zin in een zomerse maaltijdsalade. En een caesarsalade met kip is dan mijn grote favoriet. Deze klassieker heeft echt alles: frisse sla, krokante croutons, beetje zout door de uitgebakken spek en Parmezaanse kaas en tot slot een romige ansjovisdressing on top. Je kunt hem met of zonder kip serveren, maar een beetje kip erbij maakt hem toch helemaal af. Genieten dus…
WOENSDAG Lamskebab met kruiden-yoghurtsaus
Woensdag, gehaktdag. We steken de barbecue aan (als het weer het toelaat!). Ik houd heel erg van deze spiesjes met Turkse gehaktballetjes. Serveer er de kruiden-yoghurtsaus (soort tzatziki) bij. En maak een simpele salade. Zo’n zomerse maaltijd maakt je dag helemaal goed.
DONDERDAG Pizza bianca met tuinbonen
Heb je ze al zien liggen in de winkel: verse tuinbonen? Zo ja, dan is dit het moment om deze groente pizza op tafel te zetten. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar met een rol kant-en-klaar deeg gaat het ook heel goed. Ben je wat sneller klaar doordeweeks.
VRIJDAG Spaanse vissoep met rijst
Voor het weekend maken we deze lekker gevulde maaltijdsoep die past op zonnige, maar ook op regenachtige dagen. Hij houdt het midden tussen een goed gevulde vissoep en paella! Het is een recept van Anita Witzier en die kan echt goed koken. Niet moeilijk om te maken en is in 30 minuten klaar. Ik krijg er nu al zin in…
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!