Weekmenu #21

De lekkerste BBQ recepten voor de zomer

Wat eten we de komende week? We steken de BBQ aan! Het zonnetje begint weer volop te schijnen, de dagen worden langer en we kunnen weer buiten eten. En als het even wat slechter weer is, dan kun je de meeste recepten ook goed grillen in de grillpan of roosteren in de oven.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan de BBQ-tafel. Meer weten over welke wijn bij BBQ? Lees hier dan verder.

 

MAANDAG: Vega broodje hamburger à la Jamie Oliver

Op Meatless Monday zetten we een vegetarisch broodje hamburger op tafel. Gebaseerd op het recept van het immens populaire broodje hamburger INSANITY van Jamie Oliver. Ik maakte er een vegetarische variant van. De vegetarische hamburger kun je bakken of grillen op de barbecue. Maar grillen is lekkerder.

Vega broodje hamburger
Vega broodje hamburger à la Jamie Oliver

DINSDAG: Tandoori-kipspiesen

Het geheim van deze overheerlijke kipspiesen zit ‘m  in de gekruide marinade. Zet de kip het liefst de avond ervoor al in dit kruidenmengsel. Hoe langer hoe beter. In the end; rijg de kip aan de spiesen en grillen maar… Dat kan op een gewone BBQ, op de kamado of gewoon op de grillpan. In 10 minuten klaar. Heerlijk met Indiase komkommersalsa (raïta) en rijst.

Tandoori kip spiesen uit het kookboek Big Green Egg
Tandoori kip spiesen

 

Vinify Barbecue advertorialGRATIS RECEPTENBOEKJE
Heb je nog meer keus nodig voor jouw barbecue -festijn? Via Vinify kun je heel gemakkelijk een prachtig uitgevoerd BBQ-magazine downloaden. Hierin vind je 11 overheerlijke barbecue recepten MÉT bijpassend wijnadvies. Van Mosselen chimichurri en Slow roast gyros tot Camembert fondue en Tarte tatin van peer. Als je een van hun wijnen bestelt, dan wordt het gedrukte boekje gratis meegeleverd. Bovendien krijg je 20% korting bij aankoop van de wijn. DOWNLOAD HIER HET RECEPTENBOEKJE

 

 

WOENSDAG: Lamskebab met 2 sausjes

Woensdag, gehaktdag. Ook gehakt is heel geschikt voor op de BBQ. Maak maar eens deze kruidige Turkse gehaktrolletjes.  Gebruik bij voorkeur lamsgehakt. Het is een klassieker van TV-kok Julius Jaspers. Serveren met grof brood, de 2 sausjes en een (snel te maken) coleslaw. Succes gegarandeerd.

Lamskebab uit het kookboek van BBQ recepten voor op de kamado van Julius Jaspers
Lamskebab van de BBQ

DONDERDAG: Lamskoteletten van de bbq

Net als bij de lamskebab is ook hier het maximale effect afhankelijk van een marinade! Dus zet de koteletjes de avond ervoor al klaar in de kruidensaus. Op het moment suprême is het een kwestie van barbecue aansteken en roosteren maar. Lekker met stokbrood en een salade.

Lamskoteletjes van de BBQ
Lamskoteletjes van Jord Althuizen

VRIJDAG: Hele zalm van de BBQ

Dit is echt een weekendrecept voor ca. 6 personen. Je hebt wel een kamado (Big Green Egg) of een BBQ nodig waarop je indirect kunt grillen. Maar dan heb je ook wat. Super simpel om te maken met overweldigend succes. Eveneens een topper van BBQ-king Jord Althuizen.

Warm gerookte zalm met citroen en peper van de bbq uit het kookboek Smokey Goodness van Jord Althuizen
Warm gerookte zalm met citroen en peper

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer barbecue recepten nodig voor doordeweeks? Hier vind je er vijf.

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU BARBECUE OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met barbecue recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zomer, zon en genieten van het weer. Dan kan de BBQ weer aan. Maak je keus uit deze 21 overheerlijke barbecue recepten voor doordeweeks of in het weekend. Ook geschikt voor kamado (Big Green Egg) of gewoon in je keuken als het weer onverhoopt tegenvalt. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine.  #lente #zomer #BBQ #kamado #zomerrecepten #wijn-spijscombinatie

Meer inspiratie?
Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!