Weekmenu #17

5x Hartige taarten met groente

I Love Groente! En groente verstoppen in een hartige taart is mijn ultieme guilty pleasure. Quiches of hartige taarten, die kan ik de hele week eten. Dus; dat gaan we doen. Vijf maal groente in (veelal) een knapperig jasje. Van broccoli en tomaten tot asperges en prei. Of zullen we toch maar voorjaarsgroenten doen. Allemaal even lekker, en niet onbelangrijk heerlijk GEZOND!

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende. Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Of lees mijn artikel ‘Welke wijn bij groente’.
En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

We starten met een simpele tomatentaart uit het kookboek VEG van de Britse Hugh Fearnley-Whittingstall. Heerlijk vegetarisch. Staat in 35 minuten op tafel. Salade erbij. Je eet je vingers erbij op.

Quiche met tomaten en geitenkaas
Quiche met tomaten en geitenkaas

DINSDAG

Op dinsdag eten we prei. Daar lusten de Fransen wel pap van. En wij ook natuurlijk! Deze Franse preitaart uit Picardië is een echte aanrader. Bovendien vegetarisch en daar houden we van.

Franse preitaart
Franse preitaart

WOENSDAG

We gaan nog even door op de vegetarische toer! Vandaag zetten we broccoli in het zonnetje. Deze keer niet in een knapperig jasje, maar daardoor is deze broccolitaart ook nog eens koolhydraat-arm. Staat in 40 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 tot 3 personen. Eet er een groene salade bij!

Broccoli taart met mozzarella
Broccoli taart met mozzarella

DONDERDAG

Bleekselderij, tomaten en groene asperges worden omgetoverd tot een zogenaamde clafoutis met voorjaarsgroenten. Wat is een clafoutis (in ieder geval heel erg lekker)? Lees hier maar verder…

Clafoutis met voorjaarsgroenten
Clafoutis met voorjaarsgroenten

VRIJDAG

Verse witte asperges mogen niet ontbreken in dit weekmenu, want ze liggen weer volop in de winkel. Deze quiche met zalm en dille is meer dan verrukkelijk. Echt iets voor het komend weekend.

Quiche met asperges met zalm
Quiche met asperges met zalm

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 5 Groente in de hoofdrolOp zoek naar meer gerechten met groente in de hoofdrol? Hier vind je er vijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *