Ook al ligt er geen pak sneeuw, toch is het aardig koud de laatste dagen. Daarom deze week 5 overheerlijke winterse gerechten die hartverwarmend lekker zijn. Dat betekent stoven, stampen en de oven gaat aan. En dan met z’n allen rond de tafel en genieten maar.
Bij al deze heerlijke winterse gerechten hebben ook de juiste wijn gekozen. Kijk voor de juiste wijn naar het wijnadvies van het bijbehorende recept. Want daar gaat het om: als je dan toch een glas wilt drinken, zorg ervoor dat ie erbij past.
Op dinsdag eten we een ouderwetse stamppot: boerenkool met worst. Bij mij thuis wordt ie altijd gemaakt door de man in huis. En wat zeker niet mag ontbreken, vindt hij, is een schep piccalilly. Dat past bij de worst en maakt het geheel lekker verfrissend.
Woensdag is gehaktdag. Deze kippengehaktballen met speksaus van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus uit het kookboek Dagelijkse Kost zijn echt een aanrader. Hij serveert er een koolstamppot bij, een heerlijk wintergerecht. Ik zet hem alvast op mijn boodschappenlijst…
Op donderdag een onwijs lekker stoofpot uit Texas: de originele chili con carne met rundvlees. Dat betekent wel wat langer stoven dan wanneer je een chili met gehakt maakt. Maar het resultaat is er naar. Ik zeg doen! Heb je toch wat minder tijd, dan is de chili met gehakt van Julius Jaspers ook een goed idee. Allebei onweerstaanbaar.
Met het oog op het weekend: spicy varkenskrabbetjes uit de oven. Let op: zet je vlees een halve dag van tevoren in de marinade, dan hoef je ze op het moment suprême alleen nog in de oven te schuiven. Zo lekker heb je ze vast nog nooit gegeten.
Geef een reactie