Weekmenu #7

5x hartverwarmende gerechten voor als het buiten koud is

Ook al ligt er geen pak sneeuw, toch is het aardig koud de laatste dagen. Daarom deze week 5 overheerlijke winterse gerechten die hartverwarmend lekker zijn. Dat betekent stoven, stampen en de oven gaat aan. En dan met z’n allen rond de tafel en genieten maar.

Winterse gerechten, winterse wijn

Bij al deze heerlijke winterse gerechten hebben ook de juiste wijn gekozen. Kijk voor de juiste wijn naar het wijnadvies van het bijbehorende recept. Want daar gaat het om: als je dan toch een glas wilt drinken, zorg ervoor dat ie erbij past.

MAANDAG Uiensoep met port

Op meatless monday een heerlijke maaltijdsoep: uiensoep met port. Een variant op de bekende Franse uiensoep, maar dit keer gemaakt van rode uien.

Rode uiensoep
Rode uiensoep met port

DINSDAG Boerenkool met worst

Op dinsdag eten we een ouderwetse stamppot: boerenkool met worst. Bij mij thuis wordt ie altijd gemaakt door de man in huis. En wat zeker niet mag ontbreken, vindt hij, is een schep piccalilly. Dat past bij de worst en maakt het geheel lekker verfrissend.

boerenkool met worst
Boerenkool met worst en picalilly

WOENSDAG Kippengehaktballen met speksaus

Woensdag is gehaktdag. Deze kippengehaktballen met speksaus van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus uit het kookboek Dagelijkse Kost zijn echt een aanrader. Hij serveert er een koolstamppot bij, een heerlijk wintergerecht. Ik zet hem alvast op mijn boodschappenlijst…

Koolstamppot met kippengehaktballen
Koolstamppot met kippengehaktballen en speksaus

DONDERDAG Chili con carne

Op donderdag een onwijs lekker stoofpot uit Texas: de originele chili con carne met rundvlees. Dat betekent wel wat langer stoven dan wanneer je een chili met gehakt maakt. Maar het resultaat is er naar. Ik zeg doen! Heb je toch wat minder tijd, dan is de chili met gehakt van Julius Jaspers ook een goed idee. Allebei onweerstaanbaar.

Chili con carne uit Texas
Echte chili con carne uit Texas

VRIJDAG Varkenskrabbetjes uit de oven

Met het oog op het weekend: spicy varkenskrabbetjes uit de oven. Let op: zet je vlees een halve dag van tevoren in de marinade, dan hoef je ze op het moment suprême alleen nog in de oven te schuiven. Zo lekker heb je ze vast nog nooit gegeten.

Varkenskrabbetjes, spicy spareribs
Spicy spareribs met spitskool

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJPASSENDE RECEPT

Week 6 2020 Verse wintergroentenMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog vijf lekkere gerechten met wintergroenten.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.