Weekmenu #28

5x Zomerse maaltijdsalades voor in de tuin

Wat eten we de komende week?  Zomers weer vraagt om zomers eten! Dan hunker ik naar een verfrissende maaltijdsalade. Liefst vegetarisch. Deze vijf salades zijn ook nog eens lekker snel klaar. Daarom een weekmenu met snelle zomerse vegetarische maaltijdsalades met extra veel groenten, zodat je niet lang in de keuken hoeft. Alleen even naar de supermarkt om alles in huis te halen.

Bij deze snelle salades hoort natuurlijk een lekker glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. 

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Turkse salade met kikkererwten

Op Meatless Monday een smeuïge Turkse salade met kikkererwten (oftewel Kabakli Nohut salatasi). Courgette en dille maken hem lekker verfrissend. Staat in 15 minuten op tafel.

Met deze kikkererwten-salade, Kabakli Nohut salatas, als basis zet je in een hand-om-draai een vegetarische maaltijd op tafel. Hoe? Heel gemakkelijk door er blokjes feta aan toe te voegen; zo maak je er een maaltijdsalade van. Eet er nog wat knapperig Turks brood bij en klaar is kees. Dit ecept komt uit het kookboek Turks Tafelen
Turkse salade met courgette en kikkererwten

DINSDAG Orzo met feta en spinazie

Deze maaltijdsalade is een van mijn grote favorieten. Orzo is een op rijst lijkende pastasoort. Je vult dat aan met spinazie, feta en pijnboompitten. Rozijnen zorgen voor een verrassend accent. Heerlijk zomers en in 15 minuten klaar!!!

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

Bietensalade met aubergine

Gepofte bietjes met aubergine en bramen is een heerlijk vegetarische maaltijdsalade. In dit recept pof je zelf eerst de bietjes, en dat kost tijd. Doe dit dus de avond van te voren als je snel klaar wilt zijn. Of koop kant-en-klare gare bietjes. Als je dat doet dan staat deze salade in 20 minuten op tafel. Serveer met knapperig stokbrood.

Bietensalade met aubergine liggend
Bietensalade met aubergine

DONDERDAG Salade met gegrilde perzik en burrata

Op donderdag steken we de BBQ aan. Dan gaan we voor de BBQ salade met gegrilde perzik en burrata. Want de rijpe perziken liggen nu in de winkel! En als de barbecue dan toch aan staat, dan leg je er vast nog meer lekkers op. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze heerlijke vegetarische sateetjes van tempeh.

Salade met gegrilde perzik en burrata
BBQ salade met gegrilde perzik en burrata

VRIJDAG Linzensalade van Georgina Hayden

Voor het weekend ga je genieten van deze heerlijke zomerse maaltijdsalade: een linzensalade met gerookte makreel. Wil je een vegetarische uitvoering, vervang dan de makreel door 100 gram gerookte amandelen. Dit recept komt uit het kookboek SLOW van Georgina Hayden. Maar deze salade is zeker niet slow, nee hij is FAST! Staat dus in 30 minuten op tafel. Gegarandeerd smullen.

Linzensalade met makreel
Linzensalade met gerookte makreel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 24 2019 Buiten etenOp zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *