Gegarandeerd succes!

Gemakkelijk kerstmenu

1 december: de feestmaand gaat van start! Het begint weer te kriebelen, de agenda’s worden getrokken en de vraag wordt alweer gesteld: ‘Wat gaat we doen met de Kerst?’. Daar gaan we bij helpen! Dus geen weekmenu’s, maar kerstmenu’s. Vanaf vandaag komt er elke zondag een kerstmenu met een thema. We starten vandaag met het No-Nonsense gemakkelijk kerstmenu. Een menu dat iedereen lekker vindt met mooie herkenbare ingrediënten en niet moeilijk om te maken. Succes verzekerd!.

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

NO NONSENSE VOORGERECHT

Met dit voorgerecht steel je de show: drie-kleuren-linten van zalm, heilbot en komkommer. Heel simpel om te maken. Bovendien helemaal voor te bereiden. Wat wil je nog meer?

Komkommer-lintensalade met vis en garnalen
Komkommer-lintensalade met vis en garnalen

NO NONSENSE SOEP

Deze simpel te maken paddenstoelensoep wordt gemaakt met verschillende soorten paddenstoelen. Bovendien licht verteerbaar.

Heldere bouillon met paddenstoelen
Heldere bouillon met paddenstoelen

NO NONSENSE HOOFDGERECHT

Varkenshaasjes met romige saus; dat vindt iedereen lekker. Mijn schoonmoeder is er dol op! De gebakken appels maken het lekker fris. Hier maak je iedereen blij mee.

Varkenshaas met romige appel
Varkenshaas met romige appel

NO NONSENSE BIJGERECHT

Serveer bij deze varkenshaasjes de groene bonensalade met hazelnoten. Dat zorgt voor een extra kleurtje op het bord. Recept van Ottolenghi!

Groene bonensalade met hazelnoten
Groene bonensalade met hazelnoten

NO NONSENSE DESSERT

Eton Mess is een van mijn grote favorieten. Deze versie is van Anita Witzier. Supersimpel om te maken. In 15 minuten klaar.

Eton Mess, aardbeien dessert van Anita Witzier uit haar kookboek Zonder Fratsen
Meringue met rood fruit en slagroom

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Kerstmenu Klassiek
Kerstmenu Klassiek

Nog een herkenbaar kerstmenu nodig? Kies voor dit klassieke menu.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.