Weekmenu #33

5x simpele zomerkost, oogverblindend lekker

Wat eten we de komende week? We houden het lekker eenvoudig met makkelijk te maken zomerse gerechten die er tegelijkertijd prachtig uitzien. Want het oog doet ook wat. Zet je dit op tafel, dan loopt het water je meteen in de mond. Met frisse zomerse ingrediënten als tomaten, komkommer, paprika, garnalen, mosselen en veel groene kruiden! Genieten met een grote G.

Bij al deze makkelijke zomergerechten met aantrekkelijke frisse smaken drink je uiteraard ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

MAANDAG pasta primavera

We starten de week met deze fantastische pasta primavera, boordevol zomerse groenten als doperwten, courgette en groene asperges. Makkelijk om te maken. Bovendien lichtverteerbaar en gezond. In 35 minuten op tafel.

Pasta primavera uit het kookboek Insane van Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld
Pasta primavera met groene groenten

DINSDAG: gegrilde garnalen met oesterzwammen

Makkelijk, simpel en snel; dat is dit gerecht uit de zogenaamde traybake. Kwestie van mengen en onder de gril zetten. Witte rijst erbij en klaar is Kees. In 12 minuten op tafel.

Gegrilde garnalen met oesterzwammen uit het kookboek De Makkelijk Bakplaat van Rukmini Iyer
Gegrilde garnalen met oesterzwammen

WOENSDAG maaltijdsalade met zalm en lychee

Een lust voor het oog en onwaarschijnlijk lekker van smaak. Dat is deze zomerse maaltijdsalade met zalm van mijn favoriete tv-kok Bill Granger. Mooi mix tussen Oost en West; een echte fusionsalade. Licht pittig van smaak met knapperige groene groenten, friszoete lychee en gebakken zalm. Bovendien snel op tafel. Wat wil je nog meer?

Salade met zalm, lychee en koriander
Salade met zalm, lychee en koriander

DONDERDAG mosselen met salsa verde en orzo

Er zijn weer verse mosselen. Yammie, daar heb ik zin. Dit makkelijke recept komt uit het kookboek Ruige Kost van de mannen Pascal Jacobsen (Blɸf) en sterrenkok Edwin Vinke. Je bent misschien iets langer bezig (45 minuten), maar het resultaat is onwaarschijnlijk lekker.

Mosselen koken met orzo en salsa verde
Mosselen met orzo en salsa verde

VRIJDAG pizza burrata met verse pesto

Voor het weekend zetten we deze oogverblindende pizza op het menu. Snel gemaakt want je gaat uit van een rol kant-en-klaar pizzadeeg. Maar wel belegd met verse ingrediënten en homemade pesto. Zo gemaakt.

Pizza burrata met pesto uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam
Pizza burrata met pesto

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Op zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *