Wat eten we de komende week? We houden het lekker eenvoudig met makkelijk te maken zomerse gerechten die er tegelijkertijd prachtig uitzien. Want het oog doet ook wat. Zet je dit op tafel, dan loopt het water je meteen in de mond. Met frisse zomerse ingrediënten als tomaten, komkommer, paprika, garnalen, mosselen en veel groene kruiden! Genieten met een grote G.
Bij al deze makkelijke zomergerechten met aantrekkelijke frisse smaken drink je uiteraard ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
We starten de week met deze fantastische pasta primavera, boordevol zomerse groenten als doperwten, courgette en groene asperges. Makkelijk om te maken. Bovendien lichtverteerbaar en gezond. In 35 minuten op tafel.
Makkelijk, simpel en snel; dat is dit gerecht uit de zogenaamde traybake. Kwestie van mengen en onder de gril zetten. Witte rijst erbij en klaar is Kees. In 12 minuten op tafel.
Een lust voor het oog en onwaarschijnlijk lekker van smaak. Dat is deze zomerse maaltijdsalade met zalm van mijn favoriete tv-kok Bill Granger. Mooi mix tussen Oost en West; een echte fusionsalade. Licht pittig van smaak met knapperige groene groenten, friszoete lychee en gebakken zalm. Bovendien snel op tafel. Wat wil je nog meer?
Er zijn weer verse mosselen. Yammie, daar heb ik zin. Dit makkelijke recept komt uit het kookboek Ruige Kost van de mannen Pascal Jacobsen (Blɸf) en sterrenkok Edwin Vinke. Je bent misschien iets langer bezig (45 minuten), maar het resultaat is onwaarschijnlijk lekker.
Voor het weekend zetten we deze oogverblindende pizza op het menu. Snel gemaakt want je gaat uit van een rol kant-en-klaar pizzadeeg. Maar wel belegd met verse ingrediënten en homemade pesto. Zo gemaakt.
Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
Geef een reactie