Meatless Monday

Pizza burrata met verse pesto

Ben je op zoek naar lekkere vegetarische recepten, dan kom je al heel snel uit bij Isabel Boerdam oftewel De Hippe Vegetariër. Dit is het grootse vegetarische platform van Nederland. En sinds 2018 is zij eveneens bekend van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Dit recept van Pizza burrata is van haar hand. En het staat in haar nieuwste kookboek De Vega Atlas.

Portret Isabel Boerdam
Portret Isabel Boerdam

 In het intro van het recept vertelt Isabel het volgende:

Tussen de Italiaanse klassiekers mag pizza niet ontbreken in mijn kookboek. In het overvloedige aanbod van overheerlijke vegetarische pizza’s is dit mijn favoriet.’

Pizzadeeg zelf maken

Voor dit recept maakt Isabel zelf pizzadeeg. Maar wij houden van snel en makkelijk (!); dus gaan we uit van kant-en-klaar pizzadeeg. Bij AH kun je dan kiezen uit met of zonder een potje tomatensaus erbij. Mocht je kiezen voor die laatste versie, dan hoef je geen passata meer te kopen. Uiteraard maken we wel zelf pesto. Dat is zo simpel en easy. Bovendien kan daar een kant-en-klaar potje echt niet tegenop!

Welke wijn bij pizza burrata met verse pesto?

Deze pizza met veel zoet-zure tomaat en kruidige pesto combineert met dezelfde wijn als die je zou kiezen bij een pizza margherita. Dus kies hier voor een Italiaanse rosé of een frisfruitige rode Bardolino uit Veneto. Wil je wit, dan is een kruidige Sauvignon Blanc een goede keus. Meer weten over welke wijn bij pizza. Lees het volledige verhaal!

 

Pizza burrata met pesto uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam

Pizza burrata met verse pesto

Bereiding: 40 minuten
Heerlijke pizza met zoet-zure tomaat, homemade pesto en romige burrata. Je waant je op een terras in zonnig Italië.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 500 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 pak pizzadeeg koeling
  • 200 gram passata of het potje tomatensaus dat bij het deeg zit
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 burrata
  • basilicum om te garneren
  • zout en peper

Voor de pesto:

  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 30 gram basilicum
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • sap van 1 citroen

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃. Meng 3/4 van de cherrytomaten met de balsamico azijn, olijfolie, knoflook, zout en peper. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Laat de oven aanstaan en zet er een bakplaat in.
  • Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten goudbruin.  Maak de pesto door de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum en olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel te mixen. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Rol het deeg af. Verdeel de tomatensaus, Parmezaanse kaas en de geroosterde en verse cherrytomaatjes over de pizzabodem. Maal voor extra smaak een beetje peper over de pizza. Schuif de pizza met bakpapier op de voorverwarmde bakplaat. Bak de pizza 15 minuten. Leg de burratabol in het midden en bak nog 2 minuten zodat de burrata op kan warmen.
  • Haal de pizza uit de oven en garneer met pesto, basilicum en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Het kookboek: De Vega Atlas

Duimendik Kookboek met meer dan 160 toegankelijke recepten uit de hele wereld. Recepten die ze heeft ontdekt tijdens haar vele reizen naar het buitenland. Allerlei klassiekers uit de wereldkeuken passeren de revue, zoals Japanse yakatori, Marokkaanse bastilla, Indonesische rendang, maar dan laat zij zien hoe de vegetarische versie eruit ziet die minstens even lekker is.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Vega Atlas Titel : De Vega Atlas
Auteur : Isabel Boerdam
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 90 488 6144 6
Prijs : € 35,00

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept