Weekmenu #30

5x genieten van zomergroente

Tomaten, aubergines, courgette, bloemkool, broccoli en andijvie; heb je ze ook al zien schitteren in het schap? Die prachtige zomergroenten van dit moment. Voor de komende week neem ik die als uitgangspunt. Wow, wat kun je daar veel lekkere gerechten mee te maken, ik kan nauwelijks kiezen wat er moet komen in dit weekmenu. Dus ik kies mijn favorieten, zodat je elke dag iets anders kunt eten, maar wel boordevol zomergroente.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we een van mijn grote favorieten met bloemkool: namelijk Tandoori bloemkool met linzen-kokosrijst. Erbij een frisse yoghurtsaus. Waanzinnig lekker! Klinkt misschien moeilijk, maar staat in 35 minuten op tafel.

Tandoori bloemkool met linzenrijst
Tandoori bloemkool met linzenrijst

DINSDAG

Als ik aan aubergines denk, dan schieten direct de klassiekers Griekse moussaka en Melanzane alla parmigiana in mijn hoofd. Ik kan eigenlijk niet kiezen. Allebei fantastische ovengerechten met aubergines en tomaten in de hoofdrol. Ik ga deze keer voor moussaka, omdat het al lang geleden is dat ik dit recept heb gemaakt.

Griekse moussaka
Griekse moussaka; lekker lichte versie

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze heerlijke smeuïge kipgehaktballetjes op courgette-spaghetti. Bovendien ook nog eens slank en koolhydraatarm.

Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti
Kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti

DONDERDAG

Op donderdag zetten we zomerse broccoli in het zonnetje met een echte Italiaanse pasta: pasta met broccoli en worst. Zeer eenvoudig om te maken, in 30 minuten klaar. Mmm…

Rigatoni met broccoli en worst
Zomerse rigatoni met broccoli en worst

VRIJDAG

Voor het weekend kies ik opnieuw voor courgette, maar dan op z’n Indonesisch: zeebaars met courgette en kokos (Ikan lemon zucchini). Recept van ‘De vrouw met de baard’. Ook al zo snel klaar. Superlekker!

Zeebaars met courgette en kokos
Zeebaars met courgette en kokos

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 28 Zomer groentenOp zoek naar meer gerechten met zomergroenten? Hier vind je er nog 5.