Weekmenu #5

5x Groente in de hoofdrol

‘Foodtrend nummer 1: minder vlees, meer plantaardig’, vertelt hoofdredacteur Hans Steenbergen van het digitale magazine Food Inspiration op het symposium WIJNPERSPECTIEF in Utrecht. Hij noemt dit de Proteïne Flip.

Symposium wijnperspectief
Hoofdredacteur Hans Steenbergen aan het woord

‘Mensen willen gezonder leven en beseffen dat wat ze eten en drinken daar een onderdeel van is’. De 80:20 regel wordt een standaard in ons dagelijks leven. Daarom deze week: 5x groente in de hoofdrol!

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Een van mijn favorieten: courgette lasagne van Rens Kroes. Geen pasta, geen vlees, maar boordevol groenten. Bovendien ook nog eens koolhydraat-arm.

Courgette - lasagne
Courgette – lasagne

DINSDAG

Bloemkoolcurry met eieren: een Hollandse groente met een Aziatisch tintje. Staat in een mum van tijd op tafel. Heerlijk, je mist het vlees niet!

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei

WOENSDAG

Puur groentegerecht met verschillende groene groenten in een romige saus; dat is deze stoofpot van groene groenten uit het kookboek ‘Green Kitchen at Home’. Zo klaar, en héél gezond.

Groene groenten-stoofschotel
Groene groenten-stoofschotel

DONDERDAG

Op donderdag eten we een klein beetje vlees: kipgehaktballetjes met courgettespaghetti. Natuurlijk van de biologische slager. Hier komt de 80-20 regel om de hoek kijken. Heerlijk licht en zonnig.

Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti
Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: een tomaten-maaltijdsoep gevuld met groenten en op smaak gebracht met pistou.

Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu vegetarisch

Nog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je er nog vijf

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.