‘Foodtrend nummer 1: minder vlees, meer plantaardig’, vertelt hoofdredacteur Hans Steenbergen van het digitale magazine Food Inspiration op het symposium WIJNPERSPECTIEF in Utrecht. Hij noemt dit de Proteïne Flip.
‘Mensen willen gezonder leven en beseffen dat wat ze eten en drinken daar een onderdeel van is’. De 80:20 regel wordt een standaard in ons dagelijks leven. Daarom deze week: 5x groente in de hoofdrol!
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Een van mijn favorieten: courgette lasagne van Rens Kroes. Geen pasta, geen vlees, maar boordevol groenten. Bovendien ook nog eens koolhydraat-arm.
DINSDAG
Bloemkoolcurry met eieren: een Hollandse groente met een Aziatisch tintje. Staat in een mum van tijd op tafel. Heerlijk, je mist het vlees niet!
WOENSDAG
Puur groentegerecht met verschillende groene groenten in een romige saus; dat is deze stoofpot van groene groenten uit het kookboek ‘Green Kitchen at Home’. Zo klaar, en héél gezond.
DONDERDAG
Op donderdag eten we een klein beetje vlees: kipgehaktballetjes met courgettespaghetti. Natuurlijk van de biologische slager. Hier komt de 80-20 regel om de hoek kijken. Heerlijk licht en zonnig.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend: een tomaten-maaltijdsoep gevuld met groenten en op smaak gebracht met pistou.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen