Broccoli taart met mozzarella

Meatless Monday
Broccolitaart met mozzarella

Recept; Broccolitaart uit Puur Pascale 2. Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op Meatless Monday. Snel klaar: de oven doet het werk. Natuurlijk & Gezond. Groentegerecht. #zonder vlees #snel #ovengerecht #gezond

Puur Pascale 2, zo heet het  nieuwste kookboek van het Belgische topmodel Pascale Naessens. Het is een logisch vervolg op het succes van deel 1. Lees nog even onze recensie om je geheugen op te frissen.  Opnieuw laat Pascale zien hoe je gezonder kunt eten, zonder al te veel moeite. Maar tegelijkertijd wil ze ook laten zien dat het vooral gaat om genieten. Die levenshouding is op elke bladzijde voelbaar in het boek. Kortweg: het leven is een feest.

Natuurlijke voeding is de sleutel tot een energiek en krachtig leven. Het gaat om waardevolle ingrediënten die je lichaam echt voeden. Dat betekent veel groenten en weinig vlees en vis.

Op deze Meatless Monday een heerlijk broccolirecept van haar hand. Het is een handomdraai klaar en het kan niet mislukken. De oven doet het werk!

Klik hier om het recept voor Broccolitaart met mozzarella op te slaan op Pinterest

sfeerbeeld uit Puur Pascale 2 zomer

Welke wijn bij broccolitaart met mozzarella?

De taart smaakt smeuïg, maar toch stevig met een lekkere groente-basilicumsmaak. Kies een frisse witte wijn die sappig is en niet te strak. Bijvoorbeeld een Gaillac blanc, Vermentino , Grüner Veltliner of een Soave. Deze vier wijnen doen het altijd goed in combinatie met groente-gerechten.

2 à 3 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 40 gram basilicum
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 2 bollen buffelmozzarella, in plakjes
  • Extra; ovenschaal, bodem met bakpapier

Stap 1

Mix de eieren met de basilicum met de staafmixer tot het groen kleurt. Breng op smaak met zout en peper.  Giet het eimengsel in een ovenschaal.

Stap2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit intussen een beetje olie in een hapjespan. Bak de broccoliroosjes in ca. 3 à 4 minuten beetgaar. Leg de broccoli in het eimengsel, samen met de plakjes mozzarella. Zet de taart in de oven en bak in ca. 20 minuten gaar. Lekker met een groene salade met verse kruiden.

VOEDINGSWAARDE: Per persoon bevat dit gerecht  480 Kcal, en 17 koolhydraten.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Puur Pascale 2Titel : Puur Pascale 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 9789401443944
Prijs : € 29,99

 

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
Naam recept
Broccolitaart met mozzarella
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *