Meatless Monday

Broccolitaart met mozzarella

Recept; Broccolitaart uit Puur Pascale 2. Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op Meatless Monday. Snel klaar: de oven doet het werk. Natuurlijk & Gezond. Groentegerecht. #zonder vlees #snel #ovengerecht #gezond

Puur Pascale 2, zo heet het  nieuwste kookboek van het Belgische topmodel Pascale Naessens. Het is een logisch vervolg op het succes van deel 1. Lees nog even onze recensie om je geheugen op te frissen.  Opnieuw laat Pascale zien hoe je gezonder kunt eten, zonder al te veel moeite. Maar tegelijkertijd wil ze ook laten zien dat het vooral gaat om genieten. Die levenshouding is op elke bladzijde voelbaar in het boek. Kortweg: het leven is een feest.

Natuurlijke voeding is de sleutel tot een energiek en krachtig leven. Het gaat om waardevolle ingrediënten die je lichaam echt voeden. Dat betekent veel groenten en weinig vlees en vis.

Op deze Meatless Monday een heerlijk broccolirecept van haar hand. Het is een handomdraai klaar en het kan niet mislukken. De oven doet het werk! Bovendien koolhydraatarm.

VOEDINGSWAARDE: Per persoon bevat dit gerecht  455 Kcal, en 14 koolhydraten. (Zie ook onder recept)

Klik hier om het recept voor Broccolitaart met mozzarella op te slaan op Pinterest

sfeerbeeld uit Puur Pascale 2 zomer

Welke wijn bij broccolitaart met mozzarella?

De taart smaakt smeuïg, maar toch stevig met een lekkere groente-basilicumsmaak. Kies een frisse witte wijn die sappig is en niet te strak. Bijvoorbeeld een Gaillac blanc, Vermentino , Grüner Veltliner of een Soave. Deze vier wijnen doen het altijd goed in combinatie met groente-gerechten.

Broccolitaart met mozzarella

Broccolitaart met mozzarella

Bereiding: 40 minuten
Heerlijk koolhydraatarme broccolitaart met een lekkere groente-basilicumsmaak. Recept van Pascale Naessens.
Aantal 3 personen

Ingredienten
 

  • 6 eieren
  • 40 gram basilicum
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli in kleine roosjes
  • 2 bollen buffelmozzarella in plakjes

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereiding
 

  • Mix de eieren met de basilicum met de staafmixer tot het groen kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit intussen een beetje olie in een hapjespan. Bak de broccoliroosjes in ca. 3 à 4 minuten beetgaar. Leg de broccoli in het eimengsel, samen met de plakjes mozzarella. Zet de taart in de oven en bak in ca. 25 minuten gaar.
    Lekker met een groene salade met kerstomaat en verse kruiden.

Notities

Variatietip
Voeg extra een halve rode paprika in kleine stukjes toe als je de broccoli bakt. Vervang de gewone eieren door de nieuwe gerookte eieren van Smoked Egg Europe. Ze liggen het schap met de eieren. Dat geeft net een extra smaak dimensie, zonder dat het overheerst!
Handig weetje: klik op het AH-icoon om alle ingrediënten in één keer aan je Albert Heijn winkelmandje toe te voegen. Lekker makkelijk!

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Puur Pascale 2Titel : Puur Pascale 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 9789401443944
Prijs : € 29,99

 

 

 

Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten van Pascale Naessens? Hier vind je mijn weekmenu (slank & gezond met Pascale)  ter inspiratie…

Weekmenu 43 2019 Pascale Naessens
In dit weekmenu DEEL 1 vind je 5 recepten van Pascale.
Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book