Forest Feast

Vegetarisch picknicken is niet moeilijk

Een aantal jaar geleden, toen mijn kinderen nog klein waren, had ik een ideaalbeeld van een picknick in het park bij ons om de hoek. Compleet met picknickmand met kleed, bestek en plastic-en-toch-elegant servies. Mijn vriend is wat praktischer ingesteld, stopte wat bakjes eten, vorken en een groot kleed in een shopper en sjouwde die mee naar het park. Inmiddels zijn de kinderen pubers en gaan ze echt niet meer met hun ouders op een kleed zitten eten. Maar toch bracht ‘Het nieuwe Forest Feast kookboek’ mijn ideaalbeeld van een picknick weer even terug.

Sfeer van een picknickErin Gleeson heeft een blog over vegetarisch eten: www.theforestfeast.com. Verder is ze te volgen via Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. In 2014 verscheen ‘The Forest Feast’, gevolgd door een speciale editie voor kinderen: ‘The Forest Feast for Kids’. Nu is er ‘Het nieuwe Forest Feast kookboek’. Het bevat ongeveer 80 recepten voor vegetarische gerechtjes, ingedeeld in hoofdstukken als ‘ijstheefeest’, ‘zomerlunch’, ‘cocktailparty’; ‘feestbuffetten’ en ‘picknick’. De meeste hoofdstukken bevatten tips voor de manier waarop je de gerechten kunt presenteren en de tafel kunt dekken. Voor mij hoeven die tips niet zo; ik ben al blij als ik een maaltijd op (de picknick)tafel zet op de juiste tijd voor het juiste aantal mensen en die iedereen goed smaakt! Wel vond ik de tips voor de planning handig. Zo staat bij ieder gerecht wat je kunt voorbereiden en wat je op het laatste moment moet doen.

Sesam-farro-salade: makkelijk mee te nemen

Dat geldt bijvoorbeeld voor de sesam-farro-salade, een recept dat we uitprobeerden. Dat gaat als volgt. Hiervoor breng je een grote pan water aan de kook. Vervolgens voeg je 400 gram droge farro toe. Zet het vuur lager en kook de farro in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en spoel na onder de koude kraan. Vermeng de afgekoelde farro met wat bosuitjes, rucola en zonnebloempitten.

Farro salade liggendMaak de salade aan met een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel sesamolie. Leg er partjes avocado op. De farro kan prima vooraf worden klaargemaakt en de dressing ook; de avocado voeg je op het allerlaatst toe omdat hij anders bruin wordt. Wij roosterden de zonnebloempitten en voegden (extra) een milde blauwaderkaas toe aan de salade. Je kunt de farro eventueel vervangen door bijvoorbeeld parelgort.

Mening

Er is duidelijk aandacht besteed aan de zeer uitnodigende vormgeving van dit boek. Geen enkele pagina is hetzelfde. Ook de gerechten zijn prachtig gefotografeerd. Je moet geen recepten verwachten voor complete maaltijden, maar als je vegetarisch wilt eten en op zoek bent naar inspiratie voor je picknick, buffet of feest, dan is dit een fantastisch boek.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Het nieuwe Forest Feast kookboekTitel: Het nieuwe Forest Feast kookboek
Auteur: Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059567788
Prijs: € 24,95

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *