Weekmenu #48

5x makkelijke gerechten met allure

Wat eten we de komende week? Geen zin om uitgebreid te koken, dan kan dit weekmenu met makkelijke gerechten dé oplossing zijn. Maar toch gezond. Dat betekent snel klaar met lekker veel groenten van het seizoen. Denk aan bloemkool, groene kool, andijvie. We houden het lekker eenvoudig deze week.

Bij makkelijke gerechten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

MAANDAG Bloemkoolcurry met tomaat en ei

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. Vandaag met bloemkool in de hoofdrol: bloemkool-tomaatcurry met hardgekookt ei. Heel makkelijk om te maken. Zeker ook geschikt voor kinderen, dan gebruik je gewoon iets minder rode peper.

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei

DINSDAG Pasta met wodkasaus

Als wij hier in huis snel klaar willen zijn, dan komt deze Italiaanse pasta met tomaten-wodkasaus op tafel. In dit recept wordt penne gebruikt, maar wij vinden hem ook erg lekker met spaghetti. Succes gegarandeerd!

Pasta met tomaten-wodkasaus
Pasta met tomaten-wodkasaus

WOENSDAG Andijviestamppot met oma’s gehaktballetjes

Woensdag, gehaktdag! Deze andijviestamppot met gehaktballetjes is kinderlijk eenvoudig, maar waanzinnig lekker. Dat komt o.a. door net dat beetje karnemelk door de stamppot, en de smeuïge gehaktballetjes van oma.

Andijviestamppot met gehaktb
Andijviestamppot met gehaktballetjes

DONDERDAG Spaanse stoofschotel

Yes! Er ligt weer groene savooiekool in de schappen en daar maken we deze stoofschotel van: Spaanse runderstoof met groene kool. Makkelijk om te maken, maar hij moet wel even op staan. Dus op tijd beginnen! Of maak hem de avond van te voren, dan hoef je de stoofpot alleen nog op te warmen!

Spaanse runderstoofschotel met kool
Spaanse runderstoofschotel met groene kool

VRIJDAG Zalm met kerstomaatjes en chorizo

Met het oog op het weekend: een simpel visgerecht van Jamie Oliver met maar 5 ingrediënten: Zalm met kerstomaatjes en chorizo. Superlekker en zo klaar!

 

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer makkelijke ideeën nodig? Deze makkelijke recepten kosten eveneens heel weinig moeite en smaken subliem. Wat wil je nog meer?

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *