Weekmenu #29

5x BBQ gerechten met of zonder Big Green Egg

Wat eten we de komende week? Yes, eindelijk is het nu volop zomer!  We steken de BBQ aan! Of heb je misschien ook een Big Green Egg, oftewel kamado? Anyway: in ieder geval eten we in de tuin. Laat je inspireren door deze fantastische geroosterde Big Green Egg gerechten van het vuur. Zo wordt je leven een groot feest!

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan de BBQ-tafel. Meer weten over welke wijn bij BBQ? Lees hier dan verder.

 

MAANDAG: Broodje ‘sate’ van tempeh

Kun je ook barbecueën zonder vlees of vis? Nou, geen probleem. Kijk maar eens naar dit overheerlijke broodje ‘saté’, gemaakt van tempeh. Je moet alleen even op tijd beginnen, want de tempeh moet 2 uurtjes marineren. En…, schrik niet van de lange ingrediëntenlijst. Die wordt vooral veroorzaakt omdat je er ook een pittige fruitsalade bij maakt. In feite ben je maar 25 minuten bezig. Benieuwd naar meer vega BBQ? Kijk nog even hier.

Broodje saté van tempeh met roedjak uit het kookboek Groen op kolen van Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek
Broodje saté van tempeh met roedjak

DINSDAG: Tandoori-kipspiesen

Het geheim van deze verrukkelijke (!) kipspiesen zit ‘m  in de gekruide marinade. Zet de kip het liefst de avond ervoor al in dit kruidenmengsel. Hoe langer hoe beter. In the end; rijg de kip aan de spiesen en grillen maar… Dat kan op een gewone BBQ, op de kamado of gewoon op de grillpan. In 10 minuten klaar. Heerlijk met Indiase komkommersalsa (raïta) en rijst.

Tandoori kip spiesen uit het kookboek Big Green Egg
Tandoori kip spiesen

 

WOENSDAG: Bombay-aardappel salade met cashewnoten

Dat vegetarisch barbecueën geen probleem hoeft te zijn, laat ook Rukmini Iyer zien in haar kookboek ‘De groene barbecue’. Deze geroosterde aardappelsalade met cashewnoten van haar hand is een heerlijk vegetarisch gerecht. Met een extra tomatensalade en stokbrood ben je op een gewone doordeweekse dag de koning te rijk.

Kruidige bombay aardappels van de BBQ uit het kookboek De Groene Barbecue van Rukmini Iyer
Kruidige bombay aardappels van de BBQ

 

Vinify Barbecue advertorialGRATIS RECEPTENBOEKJE
Heb je nog meer keus nodig voor jouw barbecue -festijn? Via Vinify kun je heel gemakkelijk een prachtig uitgevoerd BBQ-magazine downloaden. Hierin vind je 11 overheerlijke barbecue recepten MÉT bijpassend wijnadvies. Van Mosselen chimichurri en Slow roast gyros tot Camembert fondue en Tarte tatin van peer. Als je een van hun wijnen besteld, dan wordt het gedrukte boekje gratis meegeleverd. Bovendien krijg je 20% korting bij aankoop van de wijn. DOWNLOAD HIER HET RECEPTENBOEKJE

DONDERDAG: Pittig broodje hotdog

Van de hand van BBQ-king Jord Althuizen komt dit bijzondere broodje hotdog. De broodjes zijn niet alleen gevuld met rokerige hotdogs. Ze worden ook nog eens belegd met een stevige chili con carne zonder bonen. Daar zit de meeste tijd in. Echt de moeite meer dan waard.

Broodje hotdog van Jord Althuizen uit het kookboek Burgers & BBQ Bites
Broodje hotdog met chili

VRIJDAG: Hele tarbot

Krijg je gasten dit weekend? Dan is dit pure visgerecht van de barbecue echt de klapper van de week. Simpel om te maken, want het formaat van de vis zorgt voor het spectaculaire effect. In 25 minuten klaar! Wel de vis van te voren bestellen bij je visboer

Hele tarbot van de Big Green Egg uit het kookboek Koken met de Big Green Egg
Hele geroosterde tarbot

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 29 2019 BBQNog meer barbecue recepten nodig voor doordeweeks? Hier vind je er vijf.

 

 

Meer inspiratie?
Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *