Thuis voor de buis

12x Romantische food films voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om samen te genieten van een filmavond met een culinair tintje, gewoon thuis op de bank. Of je nu op zoek bent naar een zoet verhaal, een snufje passie, of een smaakvol avontuur, deze selectie van romantische food films zal je hart (en je maag) zeker verwarmen. Dus pak een lekkere snack – zoals deze heerlijke nacho’s uit de oven – , schenk een goed glas wijn (natuurlijk rosé champagne!) in, en nestel je samen op de bank voor een romantische foodie filmavond!

Romantische food films

Behoefte aan romantiek op Valentijnsdag? Dan zijn deze romantische food films de moeite waard om te kijken. Je kunt ze streamen, mits je een abonnement hebt, via Videoland, Netflix, Disney+ op NPO plus. Of voor een klein bedrag een film aankopen via Pathé Thuis. Daar vind je ook een trailer van de film, zodat je kunt zien of de film je aanspreekt.

Kies je streamings dienst
Via streamingsdiensten weinig romantische food films te zien

Eat, Pray,Love (2010)

Volg Elizabeth Gilbert op haar zoektocht naar balans en geluk in Italië, India en Indonesië. Een verhaal over zelfontdekking, liefde, en natuurlijk heerlijk eten. La dolce vita in optima forma.

Beoordeling IMDb: 5.8

Beschikbaar op Netflix.
Te zien via Pathé Thuis à € 2,99.

Io Sono L’Amore (2009)

Een prachtig Italiaans drama over een aristocratische familie in Milaan. Het verhaal ontvouwt zich tijdens een familiebijeenkomst, waar geheimen en spanningen aan het licht komen. Een film vol drama, passie, en natuurlijk heerlijk Italiaans eten. Een visuele traktatie! Met Tilda Swinton in de hoofdrol.

Beoordeling IMDb: 7.0

Beschikbaar op NPO Start plus.

 

No Reservations (2007)

Kate, een topchef in Manhattan, ziet haar leven op zijn kop staan wanneer ze onverwacht voor haar nichtje moet zorgen. Tegelijkertijd brengt een nieuwe knappe sous-chef, aangenomen zonder haar weten, wat extra pit in de keuken. Een smakelijke mix van romantiek en culinaire hoogstandjes.

Beoordeling IMDb: 6.3

 

Chocolat (2000)

Vianne, eigenaresse van een chocolaterie, kan de smaak van elke dorpeling perfect raden, behalve die van de mysterieuze Roux. Hun spel van kat en muis, gemixt met de meest verrukkelijke chocoladecreaties, maakt dit tot een film die zowel je hart als smaakpapillen raakt.

Beoordeling IMDb: 7.3

 

Foodies (2022)

In deze Nederlandse film volgen we een populaire foodblogger wiens droom voor een eigen kookboek verstoord wordt door een onbedoelde negatieve recensie over het restaurant van een chef, op wie ze stiekem een oogje heeft. Een verrukkelijk verhaal over liefde, vergissingen en heerlijke gerechten.

Beoordeling IMDb: 5.7

Beschikbaar op Videoland.
Te zien via Pathé Thuis à € 2,99

 

Como Agua para Chocolate (1992)

Een intens Mexicaans drama waarin de gepassioneerde Titia haar liefde voor Pedro uitdrukt door middel van haar goddelijke kookkunst. Ondanks hun liefde kunnen ze niet trouwen, wat leidt tot een smaakvol en emotioneel verhaal.

Beoordeling IMDb: 7.1

Alleen te zien op DVD, te koop via Bol.com.

 

 

The Lunchbox (2013)

Een uniek liefdesverhaal ontstaat wanneer een verkeerd bezorgde lunchbox een jonge huisvrouw verbindt met een oudere man. Hun notities in de lunchbox vormen de basis voor een wereld van fantasie die hun realiteit dreigt te overschaduwen.

Beoordeling IMDb: 7.8

 

Délicieux (2021)

Ga terug in de tijd naar de 18de eeuw, waar een kok, ontslagen door zijn meester, het allereerste restaurant opent. Hierbij krijgt hij hulp van een jonge vrouw. Een verhaal over moed, passie, en de revolutie van de Franse keuken. Een film die niet alleen je hart, maar ook je smaakpapillen raakt.

Beoordeling IMDb: 7.0

 

Haute Cuisine (2012)

Een film die zich afspeelt in het Élysée-paleis, waar een Franse chef-kok de uitdaging aangaat om voor de president te koken. Een verhaal over macht, politiek, en natuurlijk heerlijke Franse gerechten. Een unieke kijk in de keuken van de macht.

Beoordeling IMDb: 6.4

 

Sideways (2004)

Een film voor wijnliefhebbers. Volg twee vrienden op een wijntoer door Californië. Een verhaal over vriendschap, liefde, en het vinden van geluk in de kleine dingen – zoals een goed glas wijn.

Beoordeling IMDb: 7.5

Under the Tuscan Sun (2003)

Een hartverwarmend verhaal over een vrouw die een nieuwe start maakt in Toscane na een mislukt huwelijk. Deze film is een liefdesbrief aan Italië, met zijn adembenemende landschappen en verrukkelijke keuken.

Beoordeling IMDb: 6,7

 

A Good Year (2006)

Een romantische komedie die zich afspeelt in de Provence, waar een Londense bankier zijn hart verliest aan zowel een vrouw als aan de Franse wijngaarden. Een film die je meeneemt naar de zonnige velden van Frankrijk.

Beoordeling IMDb: 6,9

Beschikbaar op Disney+.

 

Brasserie Valentijn (2015)

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn en chefkok Angelo. 14 februari is één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep…

Beoordeling IMDb: 5,6

Beschikbaar op Netflix
Beschikbaar op Videoland
DVD te koop via Bol.com

 

 

Toch naar de bioscoop?

Geen zin in ‘thuis voor de buis’, maar ga je liever naar de bioscoop? Op dit moment draait de film Le pot-au-feu. Echt een aanrader voor wie houdt van een romantische liefdesfilm van niveau.

Beoordeling IMDb: 7.5

 

Fijne Valentijnsdag!

Samen food films kijken in bed En daar hebben we het, lieve foodies en filmliefhebbers: een zorgvuldig samengestelde lijst van films en series die je hart en smaakpapillen zullen bekoren. Of je nu verlangt naar een romantische filmavond, een inspirerende culinaire reis, of gewoon wilt genieten van de kunst van koken en eten, deze selectie biedt voor ieder wat wils.

Dus, terwijl je je voorbereidt op een avond van film kijken, met misschien een heerlijk glas wijn en wat lekkere snacks, nodig ik je uit om na te denken over jouw eigen culinaire avonturen.

Welke gerechten of wijnen roepen bij jou speciale herinneringen op? Heb je ooit een gerecht geprobeerd te maken uit een film of serie die je hebt gezien? Deel je ervaringen en aanbevelingen met ons! Welke film of serie op deze lijst ga jij als eerste kijken en waarom? Smakelijk kijken en laat het mij weten!