Weekmenu #26

5x Vega BBQ; gezond en makkelijk

Wat gaan we eten de komende week? Ja, het blijft lekker weer. Dat betekent barbecueën, toch? Deze keer houden we het helemaal vegetarisch, elke dag een Vega BBQ. En kijk eens wat een afwisselend weekmenu ontstaat. Vlees of vis wordt niet gemist!

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we met een lekker makkelijk, maar overheerlijk barbecue-recept: vega broodje hamburger ‘insanity’. In 25 minuten op tafel; zo klaar!

Vega broodje hamburger
Vega broodje hamburger à la Jamie Oliver

DINSDAG

Op dinsdag maken we deze zonnige BBQ salade met gegrilde perzik. Recept van onze BBQ-king Jord Althuizen. De croutons en perzik rooster je op de barbecue. En als die barbecue dan toch brandt, dan vul je aan met andere favorieten (spiesjes met marsmellows misschien?)!

Salade met gegrilde perzik en burrata
BBQ salade met gegrilde perzik en burrata

WOENSDAG

Verrassend anders: saté gemaakt van tempé. Je hebt iets meer tijd nodig, omdat de blokjes tempé eerst worden gemarineerd. Ernaast een heerlijk fris-pittige Indonesische fruitsalade; oftewel roedjak. Zin in pindasaus erbij? Hier is mijn recept!

Broodje saté van tempeh met roedjak uit het kookboek Groen op kolen van Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek
Broodje saté van tempeh met roedjak

DONDERDAG

Op donderdag maken we een zalig! broodje portobello. Op smaak gebracht door de smeuïge pesto van pompoenpitten. Bovendien lekker snel klaar. Misschien nog een salade erbij en smullen maar…

Portobellosliders met pompoenpittenpesto
Broodje portobello met pompoenpittenpesto

VRIJDAG

Voor het weekend doen we het wat uitgebreider met groente in de hoofdrol: heerlijke groente-spiesen op de barbecue. Erbij deze drie overheerlijke tapas op basis van groenten. Je likt je vingers erbij af. Superlekker!

Groente tapas maaltijd
Groente tapas maaltijd

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 30 Simpele zomerkostOp zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

Pin deze Vega BBQ recepten op Pinterest!
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *