Het mooie weer houdt stand. Dat vraagt om luchtige, licht verteerbare en verfrissende maaltijden. Een lekkere maaltijdsalade als hoofdgerecht ligt dan voor de hand. Dus deze week: toegankelijke, gezonde maaltijdsalades die je dagelijks snel kunt maken, waarin vis of garnalen een kleine rol spelen. Van een Franse salade Niçoise met tonijn tot een Marokkaanse couscous met sardientjes of een vegetarische lauwwarme orzo-salade uit Italië.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday starten we met een lievelingetje van mij: lauwwarme orzo (rijstvormige pasta, te koop bij de Marokkaan!) met spinazie en feta. Echt een toppertje. Bovendien in 15 minuten op tafel! Supergezond.
DINSDAG
Op dinsdag maken we met een Marokkaanse couscoussalade met lekker veel kruiden en tomaten. De topping van verse sardientjes maakt deze zomerse maaltijdsalade net weer even anders.
WOENSDAG
Op woensdag kies ik voor een andere zomer favoriet: salade nicoise uit de Provence. Net even anders door de toevoeging van plakjes gemarineerde aardappel. Aangevuld met tonijn uit blik.
DONDERDAG
Op donderdag een linzensalade van Georgina Hayden (pupil van Jamie Oliver) uit haar kookboek Slow. Verrassend anders door avocado, gerookte makreel, venkel en groene kruiden. Hier word je gegarandeerd blij van!!! Let op: recept voor 2 personen! Bovendien zo gemaakt.
VRIJDAG
In het weekend hebben we iets meer tijd. Kies dan voor deze Japanse maaltijdsalade met garnalen. Boordevol groenten en heerlijke kleine garnaaltjes. Een recept van de Easy Saladbar. Mmm…
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig met zomerse maaltijdsalades? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen