Simpel & makkelijk

I Love Food & Wine WEEKMENU #35

Simpel koken is de absolute trend! Na het boek van Jamie Oliver’s ‘5 ingrediënten‘ verscheen vorige week het nieuwste kookboek van Ottolenghi met de titel SIMPEL! We publiceerden zijn zalm met pijnboompittensalsa; heerlijk makkelijk en snel. Daar houd ik van! Al bladerend door het boek kwam ik een aantal recepten tegen die mij bekend voorkwamen en inspireerden tot dit simpele weekmenu. 

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. In het boek van Ottolenghi staat een Pasta alle Norma (met aubergines, tomaten en pecorino blz 184). Hij maakt hem met spaghetti en ik met penne-pasta. Dit is mijn versie.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

DINSDAG

Citroen, knoflook en kip vormen een klassieke combinatie. Ottolenghi vult zijn kip met ingemaakte citroen (blz 227), wij gebruiken gewone citroen en voegen nog wat kaasblokjes toe. Op dinsdag dus een simpele gevulde kip.

Citroenkip met mediterrane kaas
Citroenkip met mediterrane kaas

WOENSDAG

Nog zo’n bekende combinatie is grote garnalen met tomaten, feta en knoflook. Een klassieker uit de Griekse keuken. Ottolenghi combineert dit met de pastasoort orzo en maakt er een risotto van. Wij houden hem klassiek, en dat is nog simpeler. Maar allebei even lekker!

 

Gamba's met tomaten en feta
Gamba’s met tomaten en feta

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor vis. Met nogmaals de heerlijke Ottolenghi’s zalm met pijnboompittensalsa. Proberen waard: heerlijk.

Zalm met pijnboompittensalsa Ottolenghi
Zalm met pijnboompittensalsa

VRIJDAG

Op vrijdag een gerecht dat niet zou misstaan in het boek van Ottolenghi: kip met Za’atar. Een supersimpel recept van Melissa Hemsley. Ook al zo’n kanjer van ‘n kok. Bovendien ook nog een koolhydraatarm. Dit is een absolute favoriet bij ons thuis.

Kip met Za'atar
Kip met Za’atar

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer ideeën nodig? In mijn vorige snelle weekmenu staan nog meer mogelijkheden.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu simpel & makkelijk. Jamie Oliver en Ottolenghi geven het voorbeeld. Van zalm en pasta alla Norma tot gevulde kip. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #eenvoudig #snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *